Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
04 de desembre del 2017
La Vil·la dels Munts celebra el 17è aniversari de Tàrraco com a Patrimoni de la Humanitat
El MNAT i l’Agència Catalana de Patrimoni hi destinaran una inversió d’1,5MEUR en els propers mesos. El projecte de museïtzació de les termes de mar continua a mans del Ministeri
La Vil·la romana dels Munts d’Altafulla ha obert les seves portes aquest diumenge per celebrar el 17è aniversari de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat. Una commemoració a la qual també s’hi han sumat la Vil·la romana de Centcelles, el Museu Nacional Arqueològic, el Museu i la Necròpolis paleocristians, les Muralles, el Pretori, el Circ, l’Amfiteatre o el Fòrum de la Colònia. La ciutadania també ha pogut gaudir de diferents recreacions històriques als principals espais històrics de la ciutat de Tarragona.

La commemoració arriba amb bones notícies a Altafulla. El Ministeri de Cultura ja disposa de tota la documentació necessària per tirar endavant el projecte de museïtzació de les termes de mar de la Vil·la romana dels Munts. Segons ha avançat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, des del Govern espanyol han mostrat el seu interès pel projecte i la intenció és incloure’l en les inversions del 2018, a l’espera encara, però, d’aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat per al proper exercici.

Sigui com sigui, ja disposa de tota la documentació referent al projecte, així com dels informes favorables del departament de Cultura de la Generalitat i del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), els quals –segons paraules de la regidora- estan “entusiasmats” amb el projecte.

Coincidint amb el 17è aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat, les termes de mar no seran l’únic punt de la residència on s’actuarà. El MNAT i l’Agència Catalana del Patrimoni tenen prevista una restauració integral de la vil·la. Es tracta d’una inversió d’1,5 milions d’euros que es posarà en marxa en els propers mesos. Marisa Méndez-Vigo ha avançat que el MNAT ja disposa de la llicència d’obres, tot i que encara no ha confirmat l’inici dels treballs.

L’actuació suposarà la restauració de la zona de les termes, de la galeria que dóna accés a les habitacions del pis inferior de la vil·la, de la coberta, i del centre d’interpretació.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Correfoc dels Diables Petits d'Altafulla
14 de juliol a les 20:30h. des del Pont de Mar
Amb la participació dels Diablons de la Dragonina de Constantí
Afterbeach Festival de Rumba d'Altafulla
14 de juliol de 19:00h. a 02:30h. al parc de Voramar
Organitza: Towtobe
Diada Castellera de les Cultures
15 de juliol a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: X. de Tgn, V. de Valls i C. d'Altafulla
Festa del Carme: processó i havaneres
16 de juliol a les 19:30h. davant del Club Marítim