Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
04 de desembre del 2017
La Vil·la dels Munts celebra el 17è aniversari de Tàrraco com a Patrimoni de la Humanitat
El MNAT i l’Agència Catalana de Patrimoni hi destinaran una inversió d’1,5MEUR en els propers mesos. El projecte de museïtzació de les termes de mar continua a mans del Ministeri
La Vil·la romana dels Munts d’Altafulla ha obert les seves portes aquest diumenge per celebrar el 17è aniversari de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat. Una commemoració a la qual també s’hi han sumat la Vil·la romana de Centcelles, el Museu Nacional Arqueològic, el Museu i la Necròpolis paleocristians, les Muralles, el Pretori, el Circ, l’Amfiteatre o el Fòrum de la Colònia. La ciutadania també ha pogut gaudir de diferents recreacions històriques als principals espais històrics de la ciutat de Tarragona.

La commemoració arriba amb bones notícies a Altafulla. El Ministeri de Cultura ja disposa de tota la documentació necessària per tirar endavant el projecte de museïtzació de les termes de mar de la Vil·la romana dels Munts. Segons ha avançat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, des del Govern espanyol han mostrat el seu interès pel projecte i la intenció és incloure’l en les inversions del 2018, a l’espera encara, però, d’aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat per al proper exercici.

Sigui com sigui, ja disposa de tota la documentació referent al projecte, així com dels informes favorables del departament de Cultura de la Generalitat i del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), els quals –segons paraules de la regidora- estan “entusiasmats” amb el projecte.

Coincidint amb el 17è aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat, les termes de mar no seran l’únic punt de la residència on s’actuarà. El MNAT i l’Agència Catalana del Patrimoni tenen prevista una restauració integral de la vil·la. Es tracta d’una inversió d’1,5 milions d’euros que es posarà en marxa en els propers mesos. Marisa Méndez-Vigo ha avançat que el MNAT ja disposa de la llicència d’obres, tot i que encara no ha confirmat l’inici dels treballs.

L’actuació suposarà la restauració de la zona de les termes, de la galeria que dóna accés a les habitacions del pis inferior de la vil·la, de la coberta, i del centre d’interpretació.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Tres anuncios en las afueras"
14 de desembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Propostes i iniciatives de les entitats locals
Consulta les activitats a altafulla.cat
Presentació dels equips del CE Altafulla
15 de desembre a les 16:00h. a l'Estadi Municipal
Organitza: Centre d'Esports Altafulla
Representació de l'obra "Toc toc"
15 de desembre a les 21:30h. a La Violeta
Entrades a l'Oficina de Turisme, altafulla.cat i Infotactile