Notícies
Foto: Joan Albert Blanch
05 de desembre del 2017
Una trentena de productors del territori participen a la Jornada Tècnica del Calçot de Valls celebrada a Altafulla
El control d’herbes en la producció i la conservació abans de plantar han centrat la trobada
La Jornada Tècnica del Calçot de Valls que organitza cada any el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), de la mà de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP), ha fet parada aquest divendres a Altafulla. L’entitat ha escollit el municipi com a seu de la iniciativa, que fins ara acostumava a celebrar-se a Valls o a Cambrils.

L’escenari ha estat la Pallissa de l’Era del Senyor, i hi han pres part una trentena de persones, la majoria productors de calçots de les quatre comarques que aglutina la IGP -l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès-, a banda d’algun productor de les terres de Lleida.

Les Explotacions Hortícoles Germans Blanch han col·laborat en l’organització com a productors locals. Un dels seus responsables, Joan Albert Blanch, n’ha fet un balanç molt positiu, i n’ha destacat el “valor afegit” que l’espai triat ha donat a la jornada.

Els assistents han gaudit d’un col·loqui sobre control d’herbes en producció de ceba i calçot, a càrrec d’Andreu Taberner, responsable de Bones Pràctiques Fitosanitàries i Cobertura Vegetal del DARP; i d’una ponència sobre conservació de la ceba abans de plantar, de la mà de Sílvia Sans, tècnica de la Fundació Miquel Agustí UPC. Segons Joan Albert Blanch, dos dels temes que més preocupen els productors.

El director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, Àngel Xifré, i el president de la IGP Calçot de Valls, Francesc Amill, han estat els encarregats de presentar el programa.
Joan Albert Blanch, productor de la IGP Calçot de Valls
Joan Albert Blanch, productor de la IGP Calçot de Valls
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "La tortuga roja"
27 d'abril a les 20:30 a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
29 d'abril a les 11:00h. des del Club Marítim Altafulla
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Cursa 1r de Maig
1 de maig a partir de les 09:45h. des de l'Era del Senyor
Organitza: Atletes d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:30h. a 19:30h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla