Notícies
Foto: Joan Albert Blanch
05 de desembre del 2017
Una trentena de productors del territori participen a la Jornada Tècnica del Calçot de Valls celebrada a Altafulla
El control d’herbes en la producció i la conservació abans de plantar han centrat la trobada
La Jornada Tècnica del Calçot de Valls que organitza cada any el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), de la mà de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP), ha fet parada aquest divendres a Altafulla. L’entitat ha escollit el municipi com a seu de la iniciativa, que fins ara acostumava a celebrar-se a Valls o a Cambrils.

L’escenari ha estat la Pallissa de l’Era del Senyor, i hi han pres part una trentena de persones, la majoria productors de calçots de les quatre comarques que aglutina la IGP -l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès-, a banda d’algun productor de les terres de Lleida.

Les Explotacions Hortícoles Germans Blanch han col·laborat en l’organització com a productors locals. Un dels seus responsables, Joan Albert Blanch, n’ha fet un balanç molt positiu, i n’ha destacat el “valor afegit” que l’espai triat ha donat a la jornada.

Els assistents han gaudit d’un col·loqui sobre control d’herbes en producció de ceba i calçot, a càrrec d’Andreu Taberner, responsable de Bones Pràctiques Fitosanitàries i Cobertura Vegetal del DARP; i d’una ponència sobre conservació de la ceba abans de plantar, de la mà de Sílvia Sans, tècnica de la Fundació Miquel Agustí UPC. Segons Joan Albert Blanch, dos dels temes que més preocupen els productors.

El director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, Àngel Xifré, i el president de la IGP Calçot de Valls, Francesc Amill, han estat els encarregats de presentar el programa.
Joan Albert Blanch, productor de la IGP Calçot de Valls
Joan Albert Blanch, productor de la IGP Calçot de Valls
Social
Et recomanem
Correfoc dels Diables Petits d'Altafulla
14 de juliol a les 20:30h. des del Pont de Mar
Amb la participació dels Diablons de la Dragonina de Constantí
Afterbeach Festival de Rumba d'Altafulla
14 de juliol de 19:00h. a 02:30h. al parc de Voramar
Organitza: Towtobe
Diada Castellera de les Cultures
15 de juliol a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: X. de Tgn, V. de Valls i C. d'Altafulla
Festa del Carme: processó i havaneres
16 de juliol a les 19:30h. davant del Club Marítim