Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
07 de desembre del 2017
L’Ajuntament d’Altafulla convertirà el Parc dels Safranars en un parc esportiu
El consistori també arranjarà els safarejos, la bassa, i part del mur perimetral de pedra seca de l’Hort del Senyor
L’Ajuntament d’Altafulla continua vetllant per la millora de parcs infantils i espais verds del municipi. Són moltes les actuacions que ha dut a terme en aquesta línia durant els darrers anys, una dinàmica que vol mantenir en els propers mesos.

Ara, té el punt de mira al parc dels Safranars de la Ronda d’Altafulla. Les dimensions de l’espai, així com un manteniment molt costós –sobretot pel que fa a personal i temps- fan que esdevingui una zona descuidada i, conseqüentment, de poc ús. Si bé és cert que s’hi celebren molts aniversaris.

A finals d’aquest estiu, el consistori va equipar l’espai amb el primer parc del municipi destinat a la pràctica de la cal·listènia a l’aire lliure o l’street workout. Unes instal·lacions que se sumaven a les ja existents, en aquest cas destinades a la pràctica de BTT.

En aquesta ocasió, la voluntat de l’Ajuntament és construir-hi una pista de voleibol, un camp que permeti jugar tant a bàsquet com a futbol, i una recta d’atletisme. Segons ha avançat la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, les obres s’iniciaran la setmana vinent, i també inclouran l’arranjament de l’entorn. L’edil està convençuda que esdevindrà “un lloc perfecte per la canalla i la joventut del municipi”.

Un altre dels projectes que el consistori posarà en marxa la propera setmana serà l’arranjament de l’Hort del Senyor. Una zona que Marisa Méndez-Vigo ha presentat com “un dels espais públics més bonics que té Altafulla”, tot i reconèixer la dificultat del manteniment. Malgrat aquesta despesa important de recursos, tant econòmics com de personal, la voluntat de la regidora d’Urbanisme és “intervenir-hi perquè tothom en pugui gaudir”. Hi destinarà una partida de 10.000 euros del Pressupost Municipal d’aquest 2017, que inclou l’arranjament dels safarejos, de la bassa, i de part del mur perimetral de pedra seca. La intenció és incloure una nova partida, en aquest cas de 5.000 euros, al Pressupost del 2018 per tal de donar continuïtat a l’actuació.

Un altre projecte que la regidoria d’Urbanisme té sobre la taula és la urbanització i la millora de l’entorn de la futura Biblioteca Municipal. Un cop feta la licitació del nou equipament del carrer de la Cabana, la previsió és que la setmana vinent es conegui l’empresa adjudicatària dels treballs, després que s’obri el segon sobre del procés d’adjudicació, corresponent a la proposta econòmica. El pressupost de partida s’eleva als 235.000 euros.

El que ja està en marxa és la primera fase de renovació del Cementiri Municipal. La part nord de l’equipament –la que correspon als últims nínxols que es van construir ara fa prop de quinze anys- es troba en molt mal estat de conservació, i la intenció de la regidoria d’Urbanisme és substituir els sepulcres antics per altres de nous. Més enllà d’estar malmesos, la majoria no compleixen la normativa. Segons ha avançat Marisa Méndez-Vigo s’hi construiran prop d’una cinquantena abans de Nadal.

Aquestes darreres setmanes, s’ha posat el punt i final a les obres de l’aparcament de l’Església, i als treballs d’asfaltat del carrer Mossèn Miquel Amorós.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Correfoc dels Diables Petits d'Altafulla
14 de juliol a les 20:30h. des del Pont de Mar
Amb la participació dels Diablons de la Dragonina de Constantí
Afterbeach Festival de Rumba d'Altafulla
14 de juliol de 19:00h. a 02:30h. al parc de Voramar
Organitza: Towtobe
Diada Castellera de les Cultures
15 de juliol a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: X. de Tgn, V. de Valls i C. d'Altafulla
Festa del Carme: processó i havaneres
16 de juliol a les 19:30h. davant del Club Marítim