Notícies
Foto: ANC
07 de desembre del 2017
L’independentisme omple de groc els carrers de Brussel·les
Vols xàrter i centenars d’autocars i cotxes d’arreu de Catalunya s’han desplaçat a la capital de la Unió Europea per denunciar la manca de democràcia de l’Estat espanyol
L’independentisme català recorre aquest dijous els carrers de Brussel·les sota el lema ‘Europa, desperta!’. En una manifestació multitudinària, les entitats sobiranistes volen denunciar la manca de democràcia de l’Estat espanyol, demanar l’alliberament dels presos polítics, i reivindicar la llibertat d’expressió.

La gran afluència de gent ha obligat els organitzadors –l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural- a canviar el recorregut de la mobilització. I és centenars d'autocars han sortit aquest dimecres des d'arreu de Catalunya cap a la manifestació de la capital de la Unió Europea, i centenars de catalans han tenyit de groc la Terminal 2 de l’Aeroport del Prat aquest dijous.

D’Altafulla hi prenen part més d’una trentena de persones, que han fet servir diferents mitjans de transport per desplaçar-s’hi. La policia belga ha xifrat els participants en 45.000 persones.

Mentrestant, el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ha conclòs que destituir el president de la Generalitat i tots els consellers és inconstitucional perquè “no respecta els principis de gradualitat ni de proporcionalitat”. En el dictamen demanat per tres diputats de Junts pel Sí de la Diputació Permanent, assegura que “no era una mesura necessària o indispensable per a assolir la finalitat perseguida per l’article 155 de la Constitució”. Així doncs, el CGE referma la inconstitucionalitat de la mesura que ja va advertir en un anterior dictamen del passat 26 d’octubre, aquesta vegada a petició del govern i just abans que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, anunciés la destitució de l’executiu català en ple.

Per contra, però, l’òrgan consultiu sí que considera que la decisió de Rajoy de convocar eleccions i dissoldre el Parlament no vulnera l’article 155 de la Constitució perquè té cabuda en l’expressió de “mesures necessàries” d’aquest article i és una de les opcions “menys lesives amb el principi d’autonomia política perquè facilita la restitució plena de l’autogovern en el termini més breu”. Així mateix, el dictamen també considera constitucionals les mesures sobre la intervenció de la funció d’impuls i control polítics del Parlament en cas que s’interpretin amb les “limitacions” que indica el CGE.
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
28 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:30h. a 19:30h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla