Notícies
Foto: ANC
07 de desembre del 2017
L’independentisme omple de groc els carrers de Brussel·les
Vols xàrter i centenars d’autocars i cotxes d’arreu de Catalunya s’han desplaçat a la capital de la Unió Europea per denunciar la manca de democràcia de l’Estat espanyol
L’independentisme català recorre aquest dijous els carrers de Brussel·les sota el lema ‘Europa, desperta!’. En una manifestació multitudinària, les entitats sobiranistes volen denunciar la manca de democràcia de l’Estat espanyol, demanar l’alliberament dels presos polítics, i reivindicar la llibertat d’expressió.

La gran afluència de gent ha obligat els organitzadors –l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural- a canviar el recorregut de la mobilització. I és centenars d'autocars han sortit aquest dimecres des d'arreu de Catalunya cap a la manifestació de la capital de la Unió Europea, i centenars de catalans han tenyit de groc la Terminal 2 de l’Aeroport del Prat aquest dijous.

D’Altafulla hi prenen part més d’una trentena de persones, que han fet servir diferents mitjans de transport per desplaçar-s’hi. La policia belga ha xifrat els participants en 45.000 persones.

Mentrestant, el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ha conclòs que destituir el president de la Generalitat i tots els consellers és inconstitucional perquè “no respecta els principis de gradualitat ni de proporcionalitat”. En el dictamen demanat per tres diputats de Junts pel Sí de la Diputació Permanent, assegura que “no era una mesura necessària o indispensable per a assolir la finalitat perseguida per l’article 155 de la Constitució”. Així doncs, el CGE referma la inconstitucionalitat de la mesura que ja va advertir en un anterior dictamen del passat 26 d’octubre, aquesta vegada a petició del govern i just abans que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, anunciés la destitució de l’executiu català en ple.

Per contra, però, l’òrgan consultiu sí que considera que la decisió de Rajoy de convocar eleccions i dissoldre el Parlament no vulnera l’article 155 de la Constitució perquè té cabuda en l’expressió de “mesures necessàries” d’aquest article i és una de les opcions “menys lesives amb el principi d’autonomia política perquè facilita la restitució plena de l’autogovern en el termini més breu”. Així mateix, el dictamen també considera constitucionals les mesures sobre la intervenció de la funció d’impuls i control polítics del Parlament en cas que s’interpretin amb les “limitacions” que indica el CGE.
Social
Et recomanem
Correfoc dels Diables Petits d'Altafulla
14 de juliol a les 20:30h. des del Pont de Mar
Amb la participació dels Diablons de la Dragonina de Constantí
Afterbeach Festival de Rumba d'Altafulla
14 de juliol de 19:00h. a 02:30h. al parc de Voramar
Organitza: Towtobe
Diada Castellera de les Cultures
15 de juliol a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: X. de Tgn, V. de Valls i C. d'Altafulla
Festa del Carme: processó i havaneres
16 de juliol a les 19:30h. davant del Club Marítim