Notícies
02 de febrer del 2015
Altafulla s’afegeix al programa ‘Garantia Juvenil Europea’
Una iniciativa que ofereix als joves menors de 25 anys una oferta d'ocupació i d'educació contínua amb la voluntat de reduir l’atur juvenil
El regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Altafulla, Jordi Molinera, s’ha reunit aquest divendres amb el departament de Joventut de la Generalitat amb la finalitat d’adherir-se al programa ‘Garantia Juvenil’. Una iniciativa d’àmbit europeu que ofereix als joves menors de 25 anys una oferta d'ocupació i d'educació contínua amb la voluntat de reduir l’atur juvenil.

L’edil ha explicat que el govern català té previst oferir dos informadors arreu de la comarca del Tarragonès. Els joves que s’hi vulguin afegir, hauran de presentar un currículum al seu Punt d’Informació Juvenil (PIJ), i seran atesos per un orientador laboral.

En aquests moments, són els joves que ni estudien, ni treballen, ni reben formació els que constitueixen un dels grups de població amb més dificultats d'accés a l'ocupació. De fet, actualment l’atur juvenil se situa en un 50%.

Si bé és cert que aquesta iniciativa no ha de traduir-se obligatòriament en feina directa, ja es que pot donar el cas de currículums amb falta de contingut, el que sí que fa és donar resposta a aquells joves que no saben com enfocar el seu futur laboral i professional, i que no acaben de definir el seu perfil acadèmic.

Les mesures previstes es vertebren entorn de quatre eixos principals d'actuació: la millora de la intermediació, la millora de l'ocupabilitat, els estímuls a la contractació, i el foment de l'emprenedoria.
Jordi Molinera, regidor de Joventut
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla