Notícies
02 de febrer del 2015
Altafulla s’afegeix al programa ‘Garantia Juvenil Europea’
Una iniciativa que ofereix als joves menors de 25 anys una oferta d'ocupació i d'educació contínua amb la voluntat de reduir l’atur juvenil
El regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Altafulla, Jordi Molinera, s’ha reunit aquest divendres amb el departament de Joventut de la Generalitat amb la finalitat d’adherir-se al programa ‘Garantia Juvenil’. Una iniciativa d’àmbit europeu que ofereix als joves menors de 25 anys una oferta d'ocupació i d'educació contínua amb la voluntat de reduir l’atur juvenil.

L’edil ha explicat que el govern català té previst oferir dos informadors arreu de la comarca del Tarragonès. Els joves que s’hi vulguin afegir, hauran de presentar un currículum al seu Punt d’Informació Juvenil (PIJ), i seran atesos per un orientador laboral.

En aquests moments, són els joves que ni estudien, ni treballen, ni reben formació els que constitueixen un dels grups de població amb més dificultats d'accés a l'ocupació. De fet, actualment l’atur juvenil se situa en un 50%.

Si bé és cert que aquesta iniciativa no ha de traduir-se obligatòriament en feina directa, ja es que pot donar el cas de currículums amb falta de contingut, el que sí que fa és donar resposta a aquells joves que no saben com enfocar el seu futur laboral i professional, i que no acaben de definir el seu perfil acadèmic.

Les mesures previstes es vertebren entorn de quatre eixos principals d'actuació: la millora de la intermediació, la millora de l'ocupabilitat, els estímuls a la contractació, i el foment de l'emprenedoria.
Jordi Molinera, regidor de Joventut
Social
Et recomanem
Diada castellera de Festa Major
14 de setembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: Joves de Valls, Minyons de Terrassa i C. d'Altafulla
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla