Notícies
02 de febrer del 2015
El jutge envia a la presó sis dels vint detinguts de l'operació policial contra el frau fiscal a Tarragona
L'operació va tenir lloc dimecres amb una quinzena d’escorcolls a Tarragona, Torredembarra, Creixell, l'Ametlla de Mar, i El Perelló
El jutjat d'instrucció 1 de Tarragona ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per sis dels arrestats per formar part d'una xarxa il·legal de venda de cotxes de luxe. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a tots se'ls imputen els delictes de blanqueig de capitals i pertinença a grup organitzat. A cinc també se'ls acusa de frau a la hisenda pública, a dos d'amenaces, i només a un d'ells d'extorsió i de tinença il·lícita d'armes.

La resta de detinguts, catorze, han quedat en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat. Tres d'ells, però, han marxat detinguts a Madrid perquè tenien una ordre europea de detenció. La causa ja no està decretada secreta.

L'operació policial, realitzada conjuntament per la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i la policia francesa, va tenir lloc dimecres, amb una quinzena d'entrades i escorcolls a la mateixa ciutat de Tarragona, així com a Torredembarra, Creixell, l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i El Perelló (Baix Ebre). També es van produir entrades a Perpinyà, Màlaga i Almeria, i és que es tracta d'una organització internacional, però amb l'epicentre a les comarques de Tarragona.

La xarxa estava dedicada a defraudar l'IVA de la hisenda francesa a través de la compra de cotxes de gamma alta. Des de Romania, Bulgària, Espanya i Eslovènia s'emetien les factures falses per a uns vehicles que acabaven a França o Itàlia. Es calcula que el valor de l'estafa ascendiria a un total de 20 milions d'euros, tot i que altres fonts l'eleven fins a 80 milions.
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat