Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
10 de gener del 2018
La Sínia i l’Ajuntament de Torredembarra consoliden el parc de papallones de la finca del Pou
Ambdues entitats mantenen l’acord de custòdia que van signar l’any 2010 amb la voluntat de recuperar l’espai, ubicat al terme municipal de la Riera de Gaià
L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla i l’Ajuntament de Torredembarra mantenen l’acord de custòdia a la finca del Pou de la Torre. El conveni el van signar l’any 2010 i té una durada de deu anys, tot i que la intenció és reeditar-lo.

Segons ha explicat el responsable del projecte i coordinador de l’entitat mediambiental, Hèctor Hernàndez, en un primer moment les tasques es van centrar en la neteja de l’espai, més tard en la retirada de canyes, i aquests darrers anys en la recuperació del bosc de ribera, principalment a la zona més propera al riu.

Al llarg del 2017, ambdues entitats van apostar per la creació d’un parc de papallones amb la plantació de diferents espècies de plantes autòctones i medicinals que en permetessin la supervivència. A final d’any també s’hi va construir un hotel d’insectes, i s’hi van instal·lar caixes refugi per a ratpenats.

El calendari previst per aquest 2018 se centra en actuacions de manteniment i conservació que vetllin per la consolidació d’aquest parc de papallones. L’objectiu és disposar d’un refugi que contribueixi a preservar la biodiversitat i que alhora tingui una funció educativa.

D’entre les activitats que s’hi realitzen, en destaquen el Programa d’Educació Ambiental impulsat per l’Ajuntament de Torredembarra, en què hi pren part l’Agrupament Escolta Els Salats; les accions de voluntariat; i les intervencions puntuals, en les quals hi han participat els alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) en Auxiliar en Vivers i Jardins d’Altafulla. Hèctor Hernàndez l’ha definit com “un bon espai d’aprenentatge”.

La finca del Pou de la Torre és un terreny al marge dret del riu Gaià, al municipi de la Riera de Gaià i de propietat de l’Ajuntament de Torredembarra. En aquesta finca, hi ha situat un dels pous que subministrava aigua a la vila de Torredembarra. Té una superfície total de 6.300 m2, amb dues parts ben definides i dividides per l’antiga sèquia de reg de les hortes de Ferran i Tamarit.
Hèctor Hernàndez, coordinador de La Sínia
Hèctor Hernàndez, coordinador de La Sínia
Hèctor Hernàndez, coordinador de La Sínia
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The Florida Project"
21 de setembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Caminada nocturna saludable
22 de setembre a les 20:00h. des de davant el Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert amb Alexis Alonso Quartet
23 de setembre a les 20:00h. a la sala de ball Dansclas
Organitza: Altafujazz i Dansclas
Cursa de transports
26 de setembre a les 08:30h. des de la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla