Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
11 de gener del 2018
L’Ajuntament d’Altafulla reedita la gimnàstica al Parc de Salut, i els tallers de reeducació postural i de benestar emocional
Les sessions, a càrrec de professionals de Vital Activity, pretenen millorar la qualitat de vida de les persones grans, promoure un envelliment actiu, i fomentar un estil de vida saludable
L’Ajuntament d’Altafulla reprèn les activitats de salut per a la gent gran aquest mes de gener. Després de l’aturada nadalenca, la regidoria de Benestar Social i Gent Gran recupera els diferents cursos que ofereix als avis i àvies del municipi amb la voluntat de promoure un envelliment actiu i saludable. Ho fa, a més, amb nous grups i nous horaris.

El Parc de Salut es manté com una de les activitats estrella en aquest àmbit. Així ho demostra l’elevat increment d’usuaris que han experimentat les instal·lacions des de la seva posada en funcionament l’any 2013, de la mà de la Diputació de Tarragona.

Les noves sessions s’imparteixen els dilluns i els dimecres, al Parc de Salut ubicat davant de la llar d’infants Hort de Pau, en tres torns diferents: de 9 a 10 del matí, de 10 a 11, i d’11 a 12.

Núria Díaz n’és la dinamitzadora i qui ajuda els usuaris a treballar totes les capacitats físiques bàsiques, així com a fomentar les relacions socials.

Una altra de les propostes que es reedita aquest mes de gener és el curs de reeducació postural i fisioteràpia. Consisteix a treballar en grup per aconseguir una postura correcta per caminar, seure i agafar objectes, a més d’afavorir la prevenció i la rehabilitació. En aquest cas, l’activitat es desenvolupa els dimarts, de 9 a 11 del matí i d’11 a 1 del migdia, a l’Aula de Formació Aldara.

La tercera proposta és el taller de benestar emocional i risoteràpia. Amb l’ajuda d’un psicòleg, es debaten qüestions d’actualitat i es parla de situacions personals, amb exercicis i jocs en grup. Té lloc els dijous, de 9 a 11 del matí i d’11 a 1 del migdia, també a l’Aula de Formació Aldara.

Les inscripcions per participar en qualsevol dels tres cursos ja són obertes, i es poden realitzar de manera presencial a l’Ajuntament d’Altafulla, al correu electrònic mriambau@altafulla.altanet.org o a través del telèfon 977 65 00 08.

Totes les sessions van a càrrec de professionals de Vital Activity, amb programes orientats a una millor qualitat de vida de les persones grans, a sensibilitzar la població de la importància d’un envelliment actiu, i a fomentar un estil de vida saludable en contra del sedentarisme.
Núria Díaz, dinamitzadors del Parc de Salut d'Altafulla
Social
Et recomanem
La capsa dels contes, amb Activistes d'Altafulla
17 de gener a les 17:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Taller "Escriu la teva història", a càrrec de Nela Yanes
18 de gener a les 18:00h. a la Biblioteca Municipal
Inscripcions a la Biblioteca
Projecció de la pel·lícula "Toni Erdmann"
19 de gener a les 20:30 al casal La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
28 de gener a partir de les 8:30h. des de les eres d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla