Notícies
Foto: La Xarxa
11 de gener del 2018
El politòleg Jesús Gellida presenta a Altafulla el llibre ‘El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers’
L’acte tindrà lloc aquest divendres a les 19h a la Pallissa de l’Era del Senyor, i serà conduït per l’alcalde, Fèlix Alonso
La Pallissa de l’Era del Senyor d’Altafulla acull aquest divendres a les 7 de la tarda la presentació del llibre ‘El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers’, del politòleg Jesús Gellida.

Segons ha explicat el mateix autor als micròfons d’Altafulla Ràdio, es tracta “d’una radiografia de les transformacions polítiques i els canvis socials des del 2011 a l’actualitat”, tant dins d’un àmbit català com espanyol, així com també a nivell internacional.

La conformen un centenar d’articles publicats en diferents mitjans de comunicació que conviden a reflexionar sobre com hauria de ser aquesta transformació que, segons l’autor, s’ha de donar des de la base.

Per l’autor, aquest canvi profund per afavorir el benestar de la ciutadania no s’ha de donar únicament des de les elits, sinó que també requereix d’una “població conscienciada, organitzada, i preparada per defensar unes polítiques públiques més socials”. Una situació que, segons Gellida, es tradueix en “el gruix social majoritari de la població enfrontat als interessos de les grans empreses, el gran capital, i la banca”.

L’autor és conscient que aquest canvi no es pot donar d’avui per demà, i ha apuntat a una possible “desil·lusió” de la població. En el cas de Catalunya, ha posat l’exemple de l’anhel de la ciutadania de poder decidir el seu futur en un referèndum. Malgrat aquest desencís, insisteix que “no hi ha cap altra sortida que conscienciar-nos i mobilitzar-nos per aconseguir aquest desitjat canvi social”.

El llibre s’estructura en cinc grans capítols: l’àmbit internacional, l’Estat espanyol, el procés català, la precarització de la vida, i alternatives per fer efectiu aquest canvi.

L’acte d’aquest divendres a les 7 de la tarda a la Pallissa de l’Era del Senyor serà presentat per l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso.
Jesús Gellida, politòleg
Jesús Gellida, politòleg
Jesús Gellida, politòleg
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Tres anuncios en las afueras"
14 de desembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Propostes i iniciatives de les entitats locals
Consulta les activitats a altafulla.cat
Presentació dels equips del CE Altafulla
15 de desembre a les 16:00h. a l'Estadi Municipal
Organitza: Centre d'Esports Altafulla
Representació de l'obra "Toc toc"
15 de desembre a les 21:30h. a La Violeta
Entrades a l'Oficina de Turisme, altafulla.cat i Infotactile