Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 de gener del 2018
L’ANC d’Altafulla es concentra a la plaça del Pou per demanar l’alliberament de Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
El magistrat Pablo Llarena es va oposar al seu alliberament el passat 4 de desembre al·legant risc de reiteració delictiva
Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart tenen una nova oportunitat aquest dijous per abandonar la presó. A petició de les seves defenses, el magistrat Pablo Llarena els ha citat a dos quarts de 10 del matí per declarar sobre el fons de la causa oberta al Suprem per rebel·lió, sedició i malversació.

A diferència de la vista de la setmana passada d’Oriol Junqueras, tots tres declaren davant del jutge instructor i no davant la sala d’apel·lacions per resoldre un recurs. Previsiblement, les defenses de tots tres demanaran el seu alliberament. Aquest tràmit es pot fer durant la vista però també l’endemà.

Tots tres han estat traslladats per la Guàrdia Civil des de les presons d'Estremera –Forn- i Soto del Real -Sànchez i Cuixart- als calabossos de l'Audiència Nacional, des d'on han esta traslladats al Suprem d'un en un. Jordi Sànchez ha estat l’encarregat d’obrir les declaracions.
La citació d’aquest dijous tornarà a omplir places i carrers d’arreu de Catalunya. És el cas d’Altafulla, on hi ha prevista una concentració a les 8 del vespre a la plaça del Pou. La territorial del municipi de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) n’és l’organitzadora. Sentim el seu coordinador, Pere Piqué.

Llarena ja va tombar la sortida de la presó de tots ells el passat 4 de desembre, quan va deixar en llibertat la resta de consellers empresonats sota fiança de 100.000 euros. En canvi, en el seu cas considerava que existia risc de reiteració delictiva i que, si sortien, es podien “reproduir actes amb greus, immediates i irreparables conseqüències per a la comunitat”.

Un dels elements que valorarà la fiscalia és si acaten clarament la Constitució i renuncien explícitament a la via unilateral. Forn està a la presó des del 2 de novembre i els ‘Jordis’ des del 16 d’octubre.
Pere Piqué, coordinador de l'ANC a Altafulla
Social
Et recomanem
La capsa dels contes, amb Activistes d'Altafulla
17 de gener a les 17:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Taller "Escriu la teva història", a càrrec de Nela Yanes
18 de gener a les 18:00h. a la Biblioteca Municipal
Inscripcions a la Biblioteca
Projecció de la pel·lícula "Toni Erdmann"
19 de gener a les 20:30 al casal La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
28 de gener a partir de les 8:30h. des de les eres d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla