Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 de gener del 2018
L’ANC d’Altafulla es concentra a la plaça del Pou per demanar l’alliberament de Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
El magistrat Pablo Llarena es va oposar al seu alliberament el passat 4 de desembre al·legant risc de reiteració delictiva
Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart tenen una nova oportunitat aquest dijous per abandonar la presó. A petició de les seves defenses, el magistrat Pablo Llarena els ha citat a dos quarts de 10 del matí per declarar sobre el fons de la causa oberta al Suprem per rebel·lió, sedició i malversació.

A diferència de la vista de la setmana passada d’Oriol Junqueras, tots tres declaren davant del jutge instructor i no davant la sala d’apel·lacions per resoldre un recurs. Previsiblement, les defenses de tots tres demanaran el seu alliberament. Aquest tràmit es pot fer durant la vista però també l’endemà.

Tots tres han estat traslladats per la Guàrdia Civil des de les presons d'Estremera –Forn- i Soto del Real -Sànchez i Cuixart- als calabossos de l'Audiència Nacional, des d'on han esta traslladats al Suprem d'un en un. Jordi Sànchez ha estat l’encarregat d’obrir les declaracions.
La citació d’aquest dijous tornarà a omplir places i carrers d’arreu de Catalunya. És el cas d’Altafulla, on hi ha prevista una concentració a les 8 del vespre a la plaça del Pou. La territorial del municipi de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) n’és l’organitzadora. Sentim el seu coordinador, Pere Piqué.

Llarena ja va tombar la sortida de la presó de tots ells el passat 4 de desembre, quan va deixar en llibertat la resta de consellers empresonats sota fiança de 100.000 euros. En canvi, en el seu cas considerava que existia risc de reiteració delictiva i que, si sortien, es podien “reproduir actes amb greus, immediates i irreparables conseqüències per a la comunitat”.

Un dels elements que valorarà la fiscalia és si acaten clarament la Constitució i renuncien explícitament a la via unilateral. Forn està a la presó des del 2 de novembre i els ‘Jordis’ des del 16 d’octubre.
Pere Piqué, coordinador de l'ANC a Altafulla
Social
Et recomanem
Fem cagar el tió a ritme de nadales
23 de desembre a les 12:00h. a la plaça del Pou
Amb la participació dels Gegants i Grallers d'Altafulla
Festa de cap d'any amb el grup Zapping Trio
31 de desembre a les 00.30h. a La Violeta
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
11è Primer Bany de l'Any
1 de gener a les 13:00h. davant del Pont de Mar
Organitza: Atletes d'Altafulla
Parc de Nadal
2, 3 i 4 de gener de 17:00h. a 20:00h. al Poliesportiu Municipal
Organitza: Ajuntament d'Altafulla