Notícies
Foto: Rodrigo Sicilia
11 de gener del 2018
El govern de Torredembarra tomba la reprovació del regidor Lluís Suñé per un presumpte frau elèctric
Els cinc regidors de Cs, PP i Avui Democràcia han estat els únics que han votat a favor de la proposta que ells mateixos havien presenta
El govern de l’Ajuntament de Torredembarra, format per ERC, PSC i ABG, ha evitat la reprovació del regidor d’Acció Social i Cooperació, Lluís Suñé (ABG), que està acusat d’un presumpte frau elèctric de més de 3.000 euros al bar que regentava, entre els anys 2012 i 2016. Tot i que la companyia Endesa el va denunciar als jutjats del Vendrell l’octubre passat, Suñé ha negat els fets durant el ple extraordinari que s’ha celebrat aquest dimecres per tractar aquesta qüestió. El regidor ha defensat que no ha “punxat ni manipulat la llum” i que els fets corresponen a “un conflicte dins l’àmbit privat”.

Durant el debat, la majoria de grups de l’oposició han demanat la dimissió del regidor, que és l’encarregat dels assumptes de pobresa energètica, i fins i tot la renúncia de l’alcalde, Eduard Rovira (ERC), per manca de transparència. És el cas del portaveu de Cs, Toni Cruz, i de la regidora del PP, Núria Gómez.

“El mal que volíeu fer ja l’heu fet. Ja porto un any que sóc un suposat delinqüent, però no passa res. A mi em queda poc temps en política, però deixeu-me treballar una mica”, ha etzibat el mateix Lluís Suñé, que ha carregat durament contra l’actitud d’alguns regidors de l’oposició.

Per la seva banda, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC), ha defensat que, de moment, només existeixen sospites i ha evitat pronunciar-se sobre els fets perquè són “confusos” i es troben dins l’àmbit privat. L’alcalde també ha acusat l’oposició de “tacticisme” i d’aprofitar qualsevol ocasió per forçar el trencament del pacte de govern. El batlle ha insistit que la seva prioritat és garantir l’estabilitat del consistori i que si es demostren els fets ja prendran alguna decisió al respecte.

El tercer soci del govern, el PSC, ha criticat la celebració del ple per tractar “acusacions no verificades”.

Els cinc regidors de Cs, PP i Avui Democràcia han estat els únics que han votat a favor de la proposta que ells mateixos havien presentat, mentre que el regidor de la CUP i el dos del PDeCAT i Unió s’han abstingut. Els quatre regidors d’ERC, els tres del PSC i el propi Lluís Suñé (ABG) s’hi han oposat, amb la qual cosa la proposta ha quedat rebutjada després de dues hores i mitja de debat i retrets.

El ple s’ha celebrat el mateix dia que ha transcendit als mitjans de comunicació que la companyia Endesa va denunciar el regidor d’ABG per presumpte frau elèctric davant un jutjat d’instància, el 21 d’octubre passat.
Toni Cruz, portaveu de Cs a Torredembarra; i Núria Gómez, regidora del PP a Torredembarra
Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra
Lluís Suñé, regidor d'ABG a Torredembarra
Social
Et recomanem
Fem cagar el tió a ritme de nadales
23 de desembre a les 12:00h. a la plaça del Pou
Amb la participació dels Gegants i Grallers d'Altafulla
Festa de cap d'any amb el grup Zapping Trio
31 de desembre a les 00.30h. a La Violeta
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
11è Primer Bany de l'Any
1 de gener a les 13:00h. davant del Pont de Mar
Organitza: Atletes d'Altafulla
Parc de Nadal
2, 3 i 4 de gener de 17:00h. a 20:00h. al Poliesportiu Municipal
Organitza: Ajuntament d'Altafulla