Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 de gener del 2018
Balanç positiu del funcionament de les càmeres de videovigilància dels uniformes de la Policia Local
El sistema, pioner a la demarcació de Tarragona, és una eina preventiva davant de possibles amenaces, agressions o actes delictius
Les càmeres de videovigilància instal·lades als uniformes de la Policia Local d’Altafulla compleixen mig any en funcionament. Els agents locals van incorporar aquest nou sistema pioner a la demarcació de Tarragona el passat mes de juliol, i el balanç que en fan d’aquests primers mesos és molt positiu.

Els dispositius funcionen d’acord amb un protocol d’actuació específic que preserva els drets a l’honor, a la intimitat i a la pròpia imatge dels vilatans. En una entrevista a La Tarda des dels micròfons d’Altafulla Ràdio, el caporal de la Policia Local, Joan Flores, ha explicat que el procediment habitual és alertar els ciutadans tan bon punt s’inicia la gravació. Aquesta només es pot realitzar en espais públics.

Les gravacions faciliten imatges reals codificades que no es poden manipular. Queden reflectides al llibre de registres amb el nom de l’agent en qüestió i l’hora i l’inici de l’enregistrament, i posteriorment són enviades a la Comissió de Videovigilància de la Generalitat de Catalunya per ser revisades.

Es tracta d’una eina preventiva davant de possibles amenaces, agressions o actes delictius dels que puguin ser objecte els agents policials durant la prestació del servei. Al mateix temps, permet protegir la ciutadania davant les actuacions policials.

Segons ha avançat el caporal, més enllà d’aquestes càmeres de vigilància mòbils personals, la idea en un futur és instal·lar-ne de fixes amb lectors de matrícules a l’entrada i la sortida del municipi.
Joan Flores, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Joan Flores, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Joan Flores, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The Florida Project"
21 de setembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Caminada nocturna saludable
22 de setembre a les 20:00h. des de davant el Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert amb Alexis Alonso Quartet
23 de setembre a les 20:00h. a la sala de ball Dansclas
Organitza: Altafujazz i Dansclas
Cursa de transports
26 de setembre a les 08:30h. des de la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla