Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 de gener del 2018
Balanç positiu del funcionament de les càmeres de videovigilància dels uniformes de la Policia Local
El sistema, pioner a la demarcació de Tarragona, és una eina preventiva davant de possibles amenaces, agressions o actes delictius
Les càmeres de videovigilància instal·lades als uniformes de la Policia Local d’Altafulla compleixen mig any en funcionament. Els agents locals van incorporar aquest nou sistema pioner a la demarcació de Tarragona el passat mes de juliol, i el balanç que en fan d’aquests primers mesos és molt positiu.

Els dispositius funcionen d’acord amb un protocol d’actuació específic que preserva els drets a l’honor, a la intimitat i a la pròpia imatge dels vilatans. En una entrevista a La Tarda des dels micròfons d’Altafulla Ràdio, el caporal de la Policia Local, Joan Flores, ha explicat que el procediment habitual és alertar els ciutadans tan bon punt s’inicia la gravació. Aquesta només es pot realitzar en espais públics.

Les gravacions faciliten imatges reals codificades que no es poden manipular. Queden reflectides al llibre de registres amb el nom de l’agent en qüestió i l’hora i l’inici de l’enregistrament, i posteriorment són enviades a la Comissió de Videovigilància de la Generalitat de Catalunya per ser revisades.

Es tracta d’una eina preventiva davant de possibles amenaces, agressions o actes delictius dels que puguin ser objecte els agents policials durant la prestació del servei. Al mateix temps, permet protegir la ciutadania davant les actuacions policials.

Segons ha avançat el caporal, més enllà d’aquestes càmeres de vigilància mòbils personals, la idea en un futur és instal·lar-ne de fixes amb lectors de matrícules a l’entrada i la sortida del municipi.
Joan Flores, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Joan Flores, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Joan Flores, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Social
Et recomanem
Celebració de la prova de Triatló dels Jocs Mediterranis
23 de juny durant tot el matí a Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant el castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XVIII Nit de Bruixes
29 i 30 de juny a la tarda pels carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de final de curs de Gaià Gospel
30 de juny a les 20:00h. al bar-restaurant Faristol
Organitza: Gaià Gospel