Notícies
Foto: Banc de Sang
12 de gener del 2018
Tret de sortida a la cinquena Marató de Donants de Sang
La campanya s’allargarà fins el proper divendres dia 19 amb la voluntat de remuntar les donacions i assegurar les reserves
El Banc de Sang i Teixits posa en marxa aquest divendres la cinquena edició de la Marató de Donants de Sang arreu de Catalunya. Els principals hospitals obriran les seves portes des d’avui i fins el proper 19 de gener amb la voluntat d’incrementar les reserves, que han patit un notable descens durant les festes nadalenques, i que ara es veuen agreujades per la creixent epidèmia de grip. En declaracions a Altafulla Ràdio, la doctora Virginia Callao, directora de l’entitat a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha situat la reducció en un percentatge del 25%, sent un dels períodes de l’any més afectats, juntament amb l’estiu, quan aquest descens se situa prop del 30%. Davant d’aquesta situació, ha recordat que “les transfusions són importants tots els dies de l’any”.

Enguany, la iniciativa arriba sota el lema ‘La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones’. Un missatge que, segons Callao, vol transmetre a la població la gratitud de donar sang. Ha explicat que la intenció és que la gent ho entengui com una “experiència altruista i de generositat” i que repeteixi.

Tot i que hi ha donants de totes les edats –des dels 18 als 70 anys que marquen els requisits del Banc de Sang- el perfil habitual són homes i dones d’entre 35 i 55 anys. La voluntat és ampliar aquesta franja d’edat i arribar també a la població més jove.

Els centres de donació a Tarragona són l’Hospital Universitari Joan XXIII, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Es pot reservar lloc, dia i hora al portal web www.maratodonants.cat.

A Catalunya cada dia es necessiten 1.000 donacions, i a hores d’ara el nombre és insuficient per mantenir les reserves desitjades. L’estoc és inferior a una setmana, i hauria de situar-se entre els 10 i els 12 dies.
Virginia Callao, directora del Banc de Sang a Tarragona i les Terres de l'Ebre
Virginia Callao, directora del Banc de Sang a Tarragona i les Terres de l'Ebre
Virginia Callao, directora del Banc de Sang a Tarragona i les Terres de l'Ebre
Social
Et recomanem
La capsa dels contes, amb Activistes d'Altafulla
17 de gener a les 17:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Taller "Escriu la teva història", a càrrec de Nela Yanes
18 de gener a les 18:00h. a la Biblioteca Municipal
Inscripcions a la Biblioteca
Projecció de la pel·lícula "Toni Erdmann"
19 de gener a les 20:30 al casal La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
28 de gener a partir de les 8:30h. des de les eres d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla