Notícies
Foto: Banc de Sang
12 de gener del 2018
Tret de sortida a la cinquena Marató de Donants de Sang
La campanya s’allargarà fins el proper divendres dia 19 amb la voluntat de remuntar les donacions i assegurar les reserves
El Banc de Sang i Teixits posa en marxa aquest divendres la cinquena edició de la Marató de Donants de Sang arreu de Catalunya. Els principals hospitals obriran les seves portes des d’avui i fins el proper 19 de gener amb la voluntat d’incrementar les reserves, que han patit un notable descens durant les festes nadalenques, i que ara es veuen agreujades per la creixent epidèmia de grip. En declaracions a Altafulla Ràdio, la doctora Virginia Callao, directora de l’entitat a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha situat la reducció en un percentatge del 25%, sent un dels períodes de l’any més afectats, juntament amb l’estiu, quan aquest descens se situa prop del 30%. Davant d’aquesta situació, ha recordat que “les transfusions són importants tots els dies de l’any”.

Enguany, la iniciativa arriba sota el lema ‘La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones’. Un missatge que, segons Callao, vol transmetre a la població la gratitud de donar sang. Ha explicat que la intenció és que la gent ho entengui com una “experiència altruista i de generositat” i que repeteixi.

Tot i que hi ha donants de totes les edats –des dels 18 als 70 anys que marquen els requisits del Banc de Sang- el perfil habitual són homes i dones d’entre 35 i 55 anys. La voluntat és ampliar aquesta franja d’edat i arribar també a la població més jove.

Els centres de donació a Tarragona són l’Hospital Universitari Joan XXIII, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Es pot reservar lloc, dia i hora al portal web www.maratodonants.cat.

A Catalunya cada dia es necessiten 1.000 donacions, i a hores d’ara el nombre és insuficient per mantenir les reserves desitjades. L’estoc és inferior a una setmana, i hauria de situar-se entre els 10 i els 12 dies.
Virginia Callao, directora del Banc de Sang a Tarragona i les Terres de l'Ebre
Virginia Callao, directora del Banc de Sang a Tarragona i les Terres de l'Ebre
Virginia Callao, directora del Banc de Sang a Tarragona i les Terres de l'Ebre
Social
Et recomanem
Celebració de la prova de Triatló dels Jocs Mediterranis
23 de juny durant tot el matí a Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant el castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XVIII Nit de Bruixes
29 i 30 de juny a la tarda pels carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de final de curs de Gaià Gospel
30 de juny a les 20:00h. al bar-restaurant Faristol
Organitza: Gaià Gospel