Notícies
Foto: Ildefonso Cuesta
04 de febrer del 2015
La neu es deixa veure a Altafulla, però no pren
Protecció Civil ha demanat que s’extremi la precaució i que es prevegi un marge de temps superior per als desplaçaments
La neu ha estat la protagonista aquest matí al Baix Gaià i arreu de Catalunya. Les volves de neu que han caigut durant la nit i que s’han pogut veure a primera hora d’aquest dimecres no han acabat d’agafar, però sí que en alguns indrets del nostre territori han deixat cotxes i carrers emblanquinats. Una situació a la qual no hi estem acostumats en cotes tan baixes.
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja va avisar que podia baixar fins a nivell del mar, i així ha estat. En aquest sentit, Protecció Civil manté la prealerta del pla Neucat per la previsió de més nevades.

De fet, les precipitacions continuaran i seran localment en forma de ruixat i calabruix. A Altafulla, segons dades de l’Observador Meteorològic Tamarit Hort de La Sínia, durant les darreres vint-i-quatre hores s’han registrat 16,5 litres per metre quadrat. Una xifra que s’espera que s’incrementi al llarg del dia.

Protecció Civil ha demanat que s’extremi la precaució en la mobilitat cap a centres de treball o docents i que prevegi un marge de temps superior a l'habitual per als desplaçaments, ja que pot ser que calgui netejar les vies si la neu agafa i s'acumula.

Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit ha demanat als conductors que evitin fer desplaçaments des de Barcelona cap a Tarragona i Lleida pels talls de l'AP-7, AP-2 i A-2. Concretament, a causa de la l'AP-7 està tallada entre Martorell i el Vendrell, l'AP-2 de Soses a la Bisbal del Penedès i l'A-2 a l'alçada del Bruc. L'A-2 també està tallada a Abrera a causa d'un accident. També, la C-58 ha quedat tallada a Vacarisses i a la C-15 és obligatori circular amb cadenes a Vilanova i la Geltrú. D'altra banda, la C-32 està tallada a Sitges en sentit Barcelona a causa d'un accident, segons indica el Servei Català de Trànsit.
Social
Et recomanem
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com
Lectures rebels: 'Educar en el feminismo'
17 de febrer a les 18:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Jocs i manualitats per Carnestoltes
20 de febrer a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. a la plaça del Pou
Més informació a www.altafulla.cat