Notícies
Foto: Germans Blanch
29 de gener del 2018
Els Germans Blanch guanyen el tercer premi del Concurs de Cultivadors de Calçots de Valls per tercer any consecutiu
La cita d’aquest cap de setmana a la capital de l’Alt Camp ha aplegat més de 35.000 persones
Les Explotacions Hortícoles Germans Blanch d’Altafulla han estat reconegudes, per tercer any consecutiu, amb el tercer premi del Concurs de Cultivadors de Calçots de la Festa de la Calçotada d’aquest diumenge a Valls. Joan Albert Blanch s’ha mostrat molt satisfet pel reconeixement, que valora la qualitat de les cebes en funció de la llargada, el gruix, la uniformitat, i la textura.

El primer premi ha tornat a ser pel torrenc Jordi Rovira, i la segona posició ha estat per Castellfruit, de Castellvell del Camp.
Els productors altafullencs han estat reconeguts entre una vintena de participants, tots ells socis de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls.

La cita d’aquest cap de setmana a la capital de l’Alt Camp ha aplegat més de 35.000 persones. Demostracions de coure calçots, mercat, concurs de salses, degustacions i balls populars han omplert places i carrers del barri antic de la ciutat. L’acte estrella, però, ha tornat a esdevenir el Concurs de Menjar Calçots, en què ha tornat a imposar-se el barceloní Adrià Wegrzyn, que s’ha menjat 5,8 quilos de calçots en 45 minuts, 310 calçots.
Joan Albert Blanch ha fet una valoració positiva de la jornada.

Els Germans Blanch preveuen produir 1.500.000 calçots en una temporada que, segons Joan Albert Blanch, “avança bé”. Tot i això, ha apuntat la climatologia com un problema. Ha explicat que “els canvis bruscos de temperatures i la poca precipitació estan fent que haguem d’estar més a sobre que altres temporades”. D’altra banda, ha afegit que “el preu no és excessivament bo pels productors”.

La Gran Festa de la Calçotada dóna el tret de sortida oficial a la temporada, que enguany preveu mantenir les xifres de producció de l’any passat, d’entre 12 i 13 milions de cebes dolces.
Joan Albert Blanch, productor de la IGP Calçot de Valls
Joan Albert Blanch, productor de la IGP Calçot de Valls
Joan Albert Blanch, productor de la IGP Calçot de Valls
Social
Et recomanem
Teatre: Embolica que fa fort
28 d'abril a les 18h al casal La Violeta
A càrrec de Teatre Social +Gran de la gent gran d'Altafulla
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla