Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 de febrer del 2018
Els balls de lluïment, protagonistes del Carnaval d’Altafulla
La rua del dissabte ha estat marcada pel fred, que ha fet disminuir l’assistència de públic respecte altres edicions. La festivitat culminarà amb el Dimecres de Cendra
Altafulla ha tancat un cap de setmana carregat de gresca. El fred ha estat l’única nota negativa d’un Carnaval sense incidències al municipi, sobretot durant la nit del dissabte quan molta gent ha decidit quedar-se a casa. La rua ha comptat amb menys públic que en altres ocasions, però no hi han fallat les quatre carrosses i les tres comparses inscrites, a banda de centenars de particulars que també han sortit al carrer amb la seva disfressa.

Enguany, les grans protagonistes han estat Moulin Rouge dels Castellers d’Altafulla, la pel·lícula ‘Grease’ de la carrossa The Machines, els mexicans dels Diables d’Altafulla, la carrossa dels militars, les reines de cors de la tradicional comparsa 'Jet Set', l’original comparsa de les meduses, el grup ‘The Thriller’, i el joc ‘Qui és qui?’, entre moltes d’altres.

Més enllà de les disfresses, la cirereta l’han posat els balls de lluïment que enguany establien les bases de participació. La regidora de Cultura i Festes, Montse Castellarnau, ha felicitat públicament les carrosses i les comparses per les coreografies que han preparat per l’ocasió.

Un altre dels plats forts de l’edició d’enguany ha estat la guerra de confeti i l’espectacle infantil Confetti Express. Una cita apuntada en vermell a l’agenda de les famílies del municipi, que ha tornat a fer les delícies dels més petits, i ha omplert la plaça del Pou de música i colors aquest diumenge a la tarda.

El programa culminarà el Dimecres de Cendra amb l’enterrament de la sardina. De la mateixa manera que es va decidir en la passada edició, enguany es tornaran a oferir arengades i llonganisses a un preu d’1,50 euros.

El recorregut s’iniciarà a les 8 del vespre des del Casal La Violeta i finalitzarà al pati de les antigues escoles Teresa Manero. La regidora ha animat tothom a plorar la pèrdua del rei de la gresca, i ha creuat els dits perquè el temps acompanyi.

Com marca la tradició, seran els Diables Grans i Petits els encarregats d’acomiadar Sa Majestat Carnestoltes i de donar pas al temps de Quaresma.
Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes
Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes
Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes
Social
Et recomanem
Correfoc dels Diables Petits d'Altafulla
14 de juliol a les 20:30h. des del Pont de Mar
Amb la participació dels Diablons de la Dragonina de Constantí
Afterbeach Festival de Rumba d'Altafulla
14 de juliol de 19:00h. a 02:30h. al parc de Voramar
Organitza: Towtobe
Diada Castellera de les Cultures
15 de juliol a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: X. de Tgn, V. de Valls i C. d'Altafulla
Festa del Carme: processó i havaneres
16 de juliol a les 19:30h. davant del Club Marítim