Notícies
Foto: Mossos d'Esquadra
12 de març del 2018
Els Mossos d’Esquadra alerten dels perills d’internet i les xarxes socials a l’Institut d’Altafulla
El col·loqui tindrà lloc aquest dilluns a partir de les 17:30h
Els Mossos d'Esquadra visiten aquest dilluns l’Institut d’Altafulla. Agents de la policia catalana oferiran als alumnes una xerrada sobre internet i l’ús de les xarxes socials, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de seguretat actuals i futures dels estudiants, en complicitat amb els responsables del centre.

El col·loqui tindrà lloc a partir de dos quarts de 6 de la tarda. Es tracta d’una iniciativa que periòdicament té lloc a les aules del centre gràcies al que es coneix com a ‘Mossos de proximitat’, i que en aquesta ocasió tornarà a posar èmfasi en els usos i precaucions que cal prendre quan es fa ús d’aquest tipus de tecnologies, així com en les possibles conseqüències i responsabilitats legals d’un ús inadequat.

Una col·laboració que ha agraït el director de l’Institut, Jose Ramon García, que n’ha destacat la complementació “d’autoritat i empatia” dels agents. També ha posat en valor la tasca de la Policia Local, amb qui estan en contacte permanent, més enllà de la seva presència rutinària en els horaris de sortida.

El director del centre ha parlat de la “manca de consciència” dels joves, que “sense cap malícia ni sense cap intenció, de vegades en fan un ús inadequat”.

Jose Ramon García ha apuntat que, “tot i que es tracta de casos puntuals de poca gravetat que només es donen de tant en tant, ens preocupen i no volem que vagin a més”.

Els riscos comencen cada vegada a edats més matineres, donada la facilitat d’accés a internet dels adolescents. La situació ideal seria crear entorns segurs adaptats a cada edat i cada moment de maduresa. Una fita, però, difícil d’aconseguir en moltes ocasions. Davant d’aquesta dificultat, és recomanable donar a conèixer els recursos existents per minimitzar aquests riscos, transmetre’ls un pensament crític respecte a les possibles conseqüències que poden comportar segons quines pràctiques, i establir els límits necessaris que en permetin un ús correcte.
Jose Ramon Garcia, director de l'Institut
Jose Ramon Garcia, director de l'Institut
Jose Ramon Garcia, director de l'Institut
Social
Et recomanem
Celebració de la prova de Triatló dels Jocs Mediterranis
23 de juny durant tot el matí a Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant el castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XVIII Nit de Bruixes
29 i 30 de juny a la tarda pels carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de final de curs de Gaià Gospel
30 de juny a les 20:00h. al bar-restaurant Faristol
Organitza: Gaià Gospel