Notícies
Foto: Grup de Diables d'Altafulla
12 de març del 2018
El Grup de Diables d’Altafulla, present al Primer Concurs Nacional d’Enceses
Tot i no participar en el certamen, representants de la colla han estat testimonis d’una competició que espera tenir continuïtat en el temps
Una representació del Grup de Diables d’Altafulla ha pres part en el Primer Concurs Nacional d’Enceses, celebrat aquest dissabte a Picamoixons. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya que espera tenir continuïtat en el temps, i que aquest cap de setmana en aquesta primera edició ha reunit a la localitat de l’Alt Camp onze colles d’arreu del territori català.

El sorteig de les agrupacions participants es va dur a terme a mitjans del mes de gener a Sant Sadurní, on es va celebrar l’Assemblea General de l’entitat. Les escollides, dues per cada vegueria, van ser La Vella de Gràcies i els Mansuets de Foc de Vilassar de Mar (Barcelona), el Grup de Diables BAT i el Grup de Diables de l’Alt Urgell (Lleida i Alt Pirineu), els Bruixots d’Alcover i la Colla de Diables de Riudoms (Tarragona), el Ball de Diables Sexes Foc i el Grup Espetegafoc (Penedès), els Diables de Sa Forcanera de Blanes (Girona i Catalunya Nord), la Colla de Diables i Tambors ‘Lo Minotaure’ d’Amposta i la Colla de Diables i Tambors ‘Lo Golafre’ (Terres de l’Ebre).

Cada colla ha disposat de dues rondes per exhibir tot el seu potencial jugant amb el foc, i finalment la guanyadora ha estat la Colla de Diables i Tambors ‘Lo Golafre’, de les Terres de l’Ebre. La segona posició ha estat pels Diables de Riudoms; i la tercera, per la Vella de Gràcia. Hi han pres part prop de 500 diables d’arreu del territori català.

El certamen ha culminat amb una encesa conjunta amb representants de les onze colles participants. Concretament, 128 diables, un per cada dia que Oriol Junqueras i Joaquim Forn han passat a la presó d’Estremera.
Social
Et recomanem
Celebració de la prova de Triatló dels Jocs Mediterranis
23 de juny durant tot el matí a Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant el castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XVIII Nit de Bruixes
29 i 30 de juny a la tarda pels carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de final de curs de Gaià Gospel
30 de juny a les 20:00h. al bar-restaurant Faristol
Organitza: Gaià Gospel