Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de març del 2018
Una cinquantena d’empresaris i comerciants gaudeixen d’una renovada calçotada d’ATECA
Una cita ineludible a l’agenda del comerç local que enguany ha canviat d’escenari i s’ha traslladat al Pati dels Tarongers de l’Hotel Gran Claustre
La tradicional calçotada popular de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) ha celebrat aquest dilluns al migdia la seva setzena edició. Una cita ineludible a l’agenda dels comerciants que enguany ha patit canvis en la ubicació i en el format.

L’entitat ha decidit canviar d’escenari i traslladar la trobada de la finca de la família Gual al Castellot de la Riera de Gaià, al restaurant el Pati dels Tarongers de l’Hotel Gran Claustre. Una aposta que s’emmarca dins de la línia establerta per la nova junta directiva, amb idees renovades i amb ganes d’ampliar horitzons i seguir creixent.

Uns objectius que ja s’han fet palesos en aquesta nova convocatòria, on s’han pogut veure moltes cares noves. Nous afiliats que se sumen als socis de tota la vida, que tampoc s’han volgut perdre la celebració. Hi han pres part prop d’una cinquantena de persones.

La trobada també ha servit per retre homenatge a Lluís Canyellas, qui ha estat al capdavant de l’entitat durant els últims anys, abans que Josep Maria Lloret li agafés el relleu el passat mes de juny. El nou president ha parlat d’una molt bona oportunitat per retrobar-se i per reconèixer la tasca de l’anterior responsable.

Més enllà de gaudir d’un bon àpat en família, la calçotada també ha servit per posar sobre la taula les preocupacions dels socis. Unes inquietuds que ara passen per la imminent arribada de la Setmana Santa. Segons Josep Maria Lloret, “tot i tractar-se d’un dels períodes de més increment de la demanda, enguany arriba massa aviat”. Ha explicat que “la continuïtat amb l’estiu es fa molt més difícil si se celebra a finals del mes de març que si es fa a mitjans d’abril com altres anys”.

Un altre dels horitzons del comerç local és la temporada d’estiu. Tot i que encara és massa aviat per fer previsions, el president de l’entitat espera que es repeteixi la tendència a l’alça dels darrers anys.

Sigui com sigui, els esforços de l’entitat per tirar endavant i capgirar la delicada situació que travessava fins ara fa uns mesos continuen ben vius. Les altes de socis, el rellançament del comerç local, i la promoció d’activitats són les fites que es marca a curt termini. La proposta més immediata és la Fira d’Empreses que se celebrarà del 18 al 20 de maig.
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Social
Et recomanem
Altacústic, Festival de Música Independent d'Altafulla
Del 19 al 21 de Juliol, a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
Divendres 27 de juliol, a les 10h al Club Marítim Altafulla
Bases per participar al concurs a www.altafulla.cat
Cicle de teatre Escena Altafulla
Del 28 al 29 de juliol al Parc Voramar i a la Vil·la dels Munts
Consulta la programació i venda d'entrades a www.altafulla.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Tots els dilluns i els dijous a les 19h
Preu visita 4€. Reserves 977651426 (Oficina de Turisme)