Notícies
Foto: Recurs
13 de març del 2018
L’Ajuntament d’Altafulla manté sota control la lluita contra la processionària del pi
La regidoria de Medi Ambient també ha començat a posar fil a l’agulla als preparatius de la campanya de prevenció contra el mosquit tigre
El mosquit tigre no és l’únic maldecap per la ciutadania amb l’arribada del bon temps. La plaga de la processionària del pi, popularment coneguda com a eruga, també esdevé un problema a Altafulla, sobretot amb l’arribada de la primavera. Una problemàtica, però, que la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, assegura tenir sota control. De fet, les tasques de prevenció i extinció contra aquest insecte es van dur a terme el passat mes de novembre mitjançant l’aplicació d’un tractament biològic larvicida.

Aquest és el protocol que el consistori segueix anualment per minimitzar els possibles efectes d’una plaga. Durant la resta de l’any, i amb especial atenció amb l’arribada de la primavera, l’empresa encarregada de fer-ne el seguiment verifica l’efectivitat de l’actuació en els diferents espais públics i zones verdes on s’hi ha intervingut. La regidora no preveu grans afectacions.

Malgrat tenir controlada la situació, la principal problemàtica se centra en aquells terrenys privats als quals l’Ajuntament no hi pot tenir accés. El consistori únicament pot actuar en espais públics, i la presència d’aquesta espècie en altres punts que estiguin fora del seu abast poden afavorir-ne la proliferació. En cas d’observar algun cas d’aquest tipus, la regidoria de Medi Ambient notifica l’incident al propietari perquè hi apliqui el tractament corresponent.

En l’àmbit del Medi Ambient, el consistori altafullenc també ha posat en marxa els preparatius de la campanya de prevenció del mosquit tigre. L’edil ja s’ha reunit amb els responsables de l’empresa encarregada de fer-ne el tractament amb la voluntat de començar a comprovar la situació en aquelles zones on ja s’hi ha actuat altres anys, i de determinar quins són els espais als quals enguany se li dedicarà especial atenció.

La previsió és que la campanya doni el tret de sortida pels volts del mes de maig.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Lucky"
18 de gener a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
27 de gener a les 08:30h. des de davant del Castell
Organitza: Ajuntament i Atletes d'Altafulla
La capsa dels contes
29 de gener a les 17:00h. a la Biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:00h. a 19:00h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla