Notícies
09 de febrer del 2015
L’equip ‘Tekno Altafulla’ no aconsegueix el passi a la final de la quarta edició del certamen First Lego League
Els alumnes han centrat el seu projecte en com millorar l’aprenentatge d’aquells infants amb problemes de dislèxia
L’equip ‘Tekno Altafulla’ no ha tingut enguany tanta sort com en la passada edició. Els alumnes de l’Institut d’Altafulla, sota la direcció de l’entrenador Albert Andreu, han participat aquest dissabte en la quarta edició del certamen First Lego League a la demarcació de Tarragona. Entre gairebé 300 alumnes i més de 20 equips no han aconseguit el passi a la final espanyola, que es disputarà el proper més de març a les Canàries. Tot i això, la valoració que en fan és molt positiva. El professor Albert Andreu ha reconegut que, més enllà de la classificació, el més important és aprendre a treballar en equip i a buscar solucions als problemes.

Els projectes científics d'enguany tenien com a títol del repte ‘World Class: Learning Unleashed'. D'una banda han realitzat un projecte científic per fomentar l'aprenentatge de diverses qüestions, i de l'altra, han dissenyat, construït i programat un robot de Lego perquè resolgui el màxim nombre de missions en un tauler. Domènec Puig, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha explicat en què ha consistit el repte.

En el cas de l’equip ‘Tekno Altafulla’, els alumnes han centrat el seu projecte en com millorar l’aprenentatge d’aquells infants amb problemes de dislèxia a partir d’una classe multisensorial.

A l'hora de valorar les diverses propostes, el jurat ha tingut en compte valors com ara l'originalitat, l'adequació al repte o el treball en equip.
Albert Andreu, entrenador de 'Tekno Altafulla'
Domènec Puig, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Albert Andreu, entrenador de 'Tekno Altafulla'
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla