Notícies
10 de febrer del 2015
L’acord de custòdia entre l’Ajuntament d’Altafulla i GEPEC preveu una ampliació d’un nou conveni per a la protecció dels ratpenats
L’entitat ecologista ha inaugurat aquest diumenge a Banyeres del Penedès un refugi pioner a tot Europa
L'entitat ecologista GEPEC ha inaugurat aquest cap de setmana a Banyeres del Penedès un refugi experimental per a ratpenats en una caseta de l'electricitat. Es tracta d'una iniciativa pionera a tot Europa, i l'espai s'ha reformat per albergar tres plantes on s'espera que els ratpenats hi vagin a nidificar. Ramon Ferré, responsable del projecte 'Ratapatxet' de GEPEC, ha explicat que se'ls va acudir crear aquest tipus innovador de refugi amb la intenció d'ajudar aquests mamífers a trobar un lloc amb les condicions adequades per viure-hi. També s'ha presentat un itinerari naturalístic de 5 quilòmetres a la vora de la riera de Sant Miquel que ha impulsat el consistori del municipi.

El grup GEPEC també treballa en aquesta línia amb l’Ajuntament d’Altafulla. De fet, el conveni de col·laboració i l’acord de custòdia de la Finca Canyadell que van signar ara fa uns mesos preveu una ampliació a mig termini d’un nou acord de custòdia per a la protecció dels ratpenats. I és que en aquesta zona hi conviuen aquestes espècies, i la sensibilització al respecte, tant per part del consistori com per part de la ciutadania, és força evident.

També treballa en aquesta línia l’Associació Mediambiental La Sínia, qui cada any participa en la ‘Nit de Ratpenats’, una iniciativa de caire europeu organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers.
L’entitat altafullenca, a més, treballa arreu del Baix Gaià en la conservació dels ratapatxets amb la confecció i instal·lació de caixes niu en diferents indrets del nostre territori.
Ramon Ferré, del GEPEC
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla