Notícies
10 de febrer del 2015
L’acord de custòdia entre l’Ajuntament d’Altafulla i GEPEC preveu una ampliació d’un nou conveni per a la protecció dels ratpenats
L’entitat ecologista ha inaugurat aquest diumenge a Banyeres del Penedès un refugi pioner a tot Europa
L'entitat ecologista GEPEC ha inaugurat aquest cap de setmana a Banyeres del Penedès un refugi experimental per a ratpenats en una caseta de l'electricitat. Es tracta d'una iniciativa pionera a tot Europa, i l'espai s'ha reformat per albergar tres plantes on s'espera que els ratpenats hi vagin a nidificar. Ramon Ferré, responsable del projecte 'Ratapatxet' de GEPEC, ha explicat que se'ls va acudir crear aquest tipus innovador de refugi amb la intenció d'ajudar aquests mamífers a trobar un lloc amb les condicions adequades per viure-hi. També s'ha presentat un itinerari naturalístic de 5 quilòmetres a la vora de la riera de Sant Miquel que ha impulsat el consistori del municipi.

El grup GEPEC també treballa en aquesta línia amb l’Ajuntament d’Altafulla. De fet, el conveni de col·laboració i l’acord de custòdia de la Finca Canyadell que van signar ara fa uns mesos preveu una ampliació a mig termini d’un nou acord de custòdia per a la protecció dels ratpenats. I és que en aquesta zona hi conviuen aquestes espècies, i la sensibilització al respecte, tant per part del consistori com per part de la ciutadania, és força evident.

També treballa en aquesta línia l’Associació Mediambiental La Sínia, qui cada any participa en la ‘Nit de Ratpenats’, una iniciativa de caire europeu organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers.
L’entitat altafullenca, a més, treballa arreu del Baix Gaià en la conservació dels ratapatxets amb la confecció i instal·lació de caixes niu en diferents indrets del nostre territori.
Ramon Ferré, del GEPEC
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com
Lectures rebels: 'Educar en el feminismo'
17 de febrer a les 18:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Jocs i manualitats per Carnestoltes
20 de febrer a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. a la plaça del Pou
Més informació a www.altafulla.cat