Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
09 d'abril del 2018
Divuit bars i restaurants participen en la tercera edició de la ruta gastronòmica ‘La Xoixeta. Tapes Bruixa Altafulla’
Del 13 al 29 d’abril, oferiran un ampli ventall de propostes inspirades en la bruixa més popular de la vila a un preu de 2,8 euros
Altafulla ja ho té tot a punt per estrenar el proper divendres 13 d’abril la tercera edició de la ruta gastronòmica ‘La Xoixeta. Tapes Bruixa Altafulla’. Una cita que aquest 2018 arriba més tard de l’habitual, segons el regidor de Comerç i Consum, Jaume Sànchez, amb la voluntat de desestacionalitzar el turisme més enllà dels períodes on es concentra el volum més important de visitants al municipi, com són la Setmana Santa o l’estiu.

Fins el 29 d’abril, divuit bars i restaurants inclouran a les seves cartes una tapa dedicada a la Xoixeta, la popular i coneguda bruixa d’Altafulla. Cada establiment oferirà una proposta diferent, totes elles batejades amb un nom esotèric o associat amb el món de la bruixeria.
‘Eclipsi d’arròs’, ‘La temptació i el pecat de la bruixa’, ‘Urpes de bruixa encantades’, ‘Boca Bao’, ‘La carbassa embruixada’, ‘Xip del mar’, ‘Vareta màgica de porc senglar’, ‘La bruixa... pata pop!’, ‘Kikets de llom’, ‘Boscus’, ‘Ulls de granota’, ‘La deleitosa’, ‘Barrilet de la bruixa’, ‘La vegetariana’, ‘Ànec al vidre’, ‘Capritxo’, ‘El pintxo’, i ‘Fusió embruixada’, en són alguns exemples.

Totes les propostes estan recollides en un llibret, que els participants de la ruta podran omplir amb el segell de cada establiment. Aquells que aconsegueixen completar-lo, rebran un petit obsequi i podran votar la millor tapa. El darrer segell el podran adquirir a l’Oficina de Turisme fins el 8 de maig a les 2 del migdia. A més, participaran en el sorteig de deu lots del Grup Estrella Damm, cervesa patrocinadora de la iniciativa.

Enguany, el preu d’una tapa més una beguda s’incrementa dels 2,5 euros de l’edició anterior als 2,80 euros.

El restaurant Voramar és un dels establiments participants. En la primera edició de la iniciativa va rebre el guardó de ‘Millor Tapa’, i l’any passat la seva proposta va aconseguir la segona posició. Ara hi tornen amb la il·lusió de repetir l’experiència. En aquesta ocasió, la seva tapa, ‘Eclipsi d’arròs’, esdevé una deconstrucció dels seus arrosos amb fumet negre i allioli thai.

Altres bars i restaurants que també hi prenen part són El Mercadet, l’Hotel Yola, el Pont de Mar, el Maritime Beach Club, La Taberna del Mar, el Bolero, La Taverna del Quatre, La Violeta, La Toque, el Solocomo, La Terracita de Elena, el Salsa Gastrobar, Les Bruixes, Gastrobar Faristol, Ka La Yaya, Cal Cano, i l’Hotel Oreneta. A dia d’avui, el restaurant que ostenta el títol de ‘Millor Tapa’ és l’Ermita d’Altafulla amb la proposta ‘Fals niu de corb’.

Durant els tres caps de setmana que s’allarga la iniciativa, tots els divendres la Xoixeta visitarà i ambientarà els diferents establiments participants, i repartirà prop de 150 degustacions gratuïtes. Enguany, a més, també funcionarà com a reclam per anar obrint boca de cara a la gran cita esportiva d’aquest estiu, els Jocs Mediterranis Tarragona 2018.
Jaume Sànchez, regidor d'Activitat Física i Esport
Jaume Sànchez, regidor d'Activitat Física i Esport
Sara Nicolás, cuinera del restaurant Voramar
Social
Et recomanem
Teatre: Embolica que fa fort
28 d'abril a les 18h al casal La Violeta
A càrrec de Teatre Social +Gran de la gent gran d'Altafulla
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla