Notícies
24 d'octubre del 2014
La matinada d’aquest diumenge 26 d'octubre torna l’horari d’hivern
El rellotge s’haurà d’endarrerir una hora. A les 3 del matí passaran a ser les 2
La matinada d’aquest diumenge 26 d’octubre el rellotge s’haurà d’endarrerir una hora. A les 3 del matí passaran a ser les 2. Tots els països de la Unió Europea, de forma harmonitzada, adoptaran l’horari d’hivern i posaran fi al període de set mesos de l’horari d’estiu per al 2014, que segons les dades de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha suposat un estalvi d’entre 9 i 10 euros per llar a Catalunya -impostos inclosos-, en forma d’un menor consum d’energia, com a resultat de la menor necessitat d’il•luminació artificial. En total, el canvi horari ha generat un estalvi de 27 milions d’euros a Catalunya.

L’adaptació de l’horari a la llum del dia permet estalviar energia al reduir la necessitat d’il•luminació artificial. Un 90% de l’estalvi relacionat amb el canvi horari es produeix en el sector domèstic.

L’estalvi relacionat amb el canvi horari es genera durant l’horari d’estiu. L’endarreriment del rellotge a l’hivern, en canvi, permet tenir llum natural a primera hora del matí, que és quan es produeixen la majoria de desplaçaments, sense afectar el consum d’energia en matèria d’il•luminació, ja que disposar de més llum natural a les tardes no compensaria el consum addicional d’energia per il•luminar una hora més de foscor als matins.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Del 16 al 22 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de novembre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Taller naturalista amb les tres R
24 de novembre a les 11:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
Dia Mundial contra la violència de gènere
Dilluns 25 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat