Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 d'abril del 2018
Marta Balañá celebra el seu retorn al món de la pintura amb l’exposició ‘Retrobada’
La mostra s’inaugurarà aquest dissabte a les 19h a la Pallissa de l’Era del Senyor, i es podrà visitar fins el 29 d’abril
‘Retrobada’ és el títol de la nova exposició de Marta Balañá. Després de l’exposició col·lectiva que el Cercle Artístic d’Altafulla va oferir per Setmana Santa, l’artista local va proposar presentar-ne una de nova en solitari per celebrar el seu retorn a la pintura. Aquest dissabte a les 7 de la tarda a la Pallissa de l’Era del Senyor té lloc la inauguració.

L’any 1992, la seva vida va donar un gir de 360 graus. Els primers símptomes del Parkinson van començar a aparèixer després del naixement del seu tercer fill. Una malaltia, però, que no li diagnosticarien fins uns mesos més tard, i que trasbalsaria la seva estabilitat familiar, laboral i emocional. El procés d’acceptació va ser molt complicat, però els indicis eren cada vegada més evidents i va haver d’acabar acceptant la nova realitat. Va ser aleshores quan Marta Balañá va trobar en la pintura la seva via d’escapament, i va fer de la creació la seva forma d’expressió.

L’any 2010 es va sotmetre a una intervenció quirúrgica per pal·liar el desenvolupament de la seva malaltia. Aquesta operació i un greu accident de trànsit amb mesos d’hospitalització domiciliària van tornar a fer trontollar l’harmonia que l’art li havia proporcionat durant els darrers anys.
Després d’un període d’impàs, ara torna amb més força que mai havent-se “retrobat” de nou, com reflecteix el títol de la mostra que es presenta aquest dissabte a la Pallissa de l’Era del Senyor.

La pintura, juntament amb el suport incondicional de familiars i amics, ha tornat a convertir-se en la seva millor medecina. Com ella mateixa reconeix, la fa sentir segura i treure allò que corre dins seu.

La mostra presenta un canvi d’estil, dins encara de l’abstracció, amb els traços gruixuts i amb poca definició i els colors vius i les llums que caracteritzen la seva obra.

L’exposició es podrà visitar fins el 29 d’abril, de dilluns a dissabte, en horari de dos quarts de 6 a dos quarts de 8 de la tarda.
Marta Balañá, pintora altafullenca
Marta Balañá, pintora altafullenca
Social
Et recomanem
Conf. "Passat, present i futur de l'embassament del Catllar"
15 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec de Natàlia Fúnez, d'Ecologistes en Acció
Projecció de la pel·lícula "Matar a Jesús"
15 de febrer a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Conferència "Ajuda anglesa a la Guerra del Francès"
22 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec d'Adam Quigley, investigador
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de febrer a les 11 del matí des de davant del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com