Notícies
10 de febrer del 2015
Els alumnes del mòdul d'Auxiliar en Vivers i Jardins realitza actuacions de millora a Altafulla
La poda de les moreres de l’estació i l’arranjament de diferents indrets conviuen amb els treballs a l’Hort del Senyor
Altafulla ha tornat a oferir pel curs 2014-2015 un nou Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI), ara anomenat Pla de Transició al Treball (PTT), d’Auxiliar en Vivers i Jardins, sota la direcció del tutor Mario Visa. El Pla de transició al Treball pretén donar formació al jovent que hagi abandonat als estudis oferint un mòdul pont per accedir en millors condicions a una especialitat, o bé recuperar els estudis i acabar el grau mitjà o l’ESO, en cada cas.

En la primera edició hi han participat tretze joves del municipi, i ara en són quinze.
Els treballs es duen a terme amb la col·laboració pràctica de l’Associació Mediambiental La Sínia, el Garden Gaià del Grup La Rasa, i l’Alzina-Serveis de Jardineria, entre d’altres. La seva funció és actuar com a professors i avaluar la feina desenvolupada pels nois i noies. També assumeixen un període de pràctiques a les acaballes del curs i es plantegen la contractació, si s’escau.

Aquests dies estan realitzant els treballs de poda a les moreres de la zona de l’estació o fent tasques en diferents indrets de la vila, com ara la rotonda del Castell, l’Era de l’Esteve a on hi ha un espai verd per endreçar i netejar, o adequant un espai a l’Hort del Senyor per arribar a fer un espai permanent on s’hi instal·li un escola de jardineria més permanent.

L’objectiu principal va més enllà d’oferir uns coneixements o vehicular l’accés al món del treball. Es vol re-motivar als joves i que cursin o acabin el nivell mitjà o l’ESO.

Aquests projectes educatius actuen en les franges d’abandonaments dels estudis reglats, perseguint la recuperació formativa i l’orientació dels joves.
Mario Visa, director del projecte
Mario Visa, director del projecte
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla