Notícies
Foto: Imatge de l'astrònom Josep Maria Petit Prats
11 de febrer del 2015
Un bòlid il·lumina el cel d’Altafulla
Alguns testimonis asseguren a les xarxes socials haver vist aquest dimarts al migdia una llum intensa de colors blanc, vermell, i verd
Múltiples testimonis asseguren a les xarxes socials haver vist aquest dimarts a la tarda una llum intensa al cel de colors blanc, vermell i verd. Tot apunta que es tracta d’un meteor. Algunes persones fins i tot asseguren haver-ne vist la seva desintegració en dues o múltiples parts.

El bòlid s’ha pogut veure des de diversos punts del nostre territori. Les persones que l’han vist des d’Altafulla expliquen que ha creuat el cel al voltant de les 3 de la tarda. Cap a quarts de 8 del vespre, altres testimonis asseguren haver-ne vist un segon.

A la Xarxa Espanyola d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits encara no hi ha cap registre al respecte. Qui sí que ha captat el moment, però, ha estat l'astrònom de l'Associació Astronòmica de Girona, Josep Maria Petit Prats, qui ha pogut enregistrar les imatges amb la seva càmera.

La caiguda de bòlids és relativament habitual, però el que no ho és tant, és trobar-ne un rastre, en aquest cas el meteorit.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla