Notícies
Foto: Imatge de l'astrònom Josep Maria Petit Prats
11 de febrer del 2015
Un bòlid il·lumina el cel d’Altafulla
Alguns testimonis asseguren a les xarxes socials haver vist aquest dimarts al migdia una llum intensa de colors blanc, vermell, i verd
Múltiples testimonis asseguren a les xarxes socials haver vist aquest dimarts a la tarda una llum intensa al cel de colors blanc, vermell i verd. Tot apunta que es tracta d’un meteor. Algunes persones fins i tot asseguren haver-ne vist la seva desintegració en dues o múltiples parts.

El bòlid s’ha pogut veure des de diversos punts del nostre territori. Les persones que l’han vist des d’Altafulla expliquen que ha creuat el cel al voltant de les 3 de la tarda. Cap a quarts de 8 del vespre, altres testimonis asseguren haver-ne vist un segon.

A la Xarxa Espanyola d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits encara no hi ha cap registre al respecte. Qui sí que ha captat el moment, però, ha estat l'astrònom de l'Associació Astronòmica de Girona, Josep Maria Petit Prats, qui ha pogut enregistrar les imatges amb la seva càmera.

La caiguda de bòlids és relativament habitual, però el que no ho és tant, és trobar-ne un rastre, en aquest cas el meteorit.
Social
Et recomanem
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com
Lectures rebels: 'Educar en el feminismo'
17 de febrer a les 18:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Jocs i manualitats per Carnestoltes
20 de febrer a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. a la plaça del Pou
Més informació a www.altafulla.cat