Notícies
11 de febrer del 2015
La cap d’estudis de l’Institut d’Altafulla celebra que les proves de nivell de 4t d’ESO acostumen a obtenir bons resultats
L’anglès és una de les principals preocupacions de la Generalitat, que treballa per reduir el percentatge de suspesos fins el 15%
L’any 2012 un 20% dels alumnes de 4t d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) que es van examinar de les proves de competències bàsiques de final de cicle van suspendre anglès i matemàtiques. L’any passat aquest percentatge es va reduir fins el 17%, però la llengua estrangera continua sent una de les principals preocupacions del departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Enguany, a més, l’examen d’anglès, que té lloc aquest dimecres juntament amb llengua castellana, serà més difícil. El secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo, ha explicat que la voluntat és reduir el percentatge de suspesos fins el 15%. Aquest dimarts els alumnes ja es van examinar de llengua catalana i matemàtiques.

En el cas de l’Institut d’Altafulla, però, el percentatge d’aprovats és molt elevat. De fet, la cap d’estudis del centre, Araceli Muñoz, ha corroborat que els resultats al municipi acostumen a ser molt positius. En aquest sentit, ha recordat que “no contemplen el currículum sencer, sinó que es tracta de competències molt bàsiques”.

Una de les novetats d’aquesta quarta edició és que els alumnes que pateixen TDAH o dislèxia tenen fins a un quart d’hora més per realitzar cadascuna de les proves. Els resultats es donaran a conèixer a partir del 7 d’abril.
Joan Mateo, secretari de Polítiques Educatives
Araceli Muñoz, cap d'estudis de l'Institut d'Altafulla
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla