Notícies
Foto: Parlament.
15 de maig del 2018
Els grups polítics municipals d’Altafulla valoren la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat
El Parlament va investir aquest dilluns Quim Torra com a 131è president de la Generalitat amb els vots de JxCat i ERC i l'abstenció de la CUP
El quart candidat de JxCat va superar la investidura en segona volta aquest dilluns gràcies als vots a favor del seu grup parlamentar i d'ERC, i a l'abstenció decisiva de la CUP. Ciutadans, PSC-Units, Catalunya En Comú Podem i Partit Popular hi van votat en contra.

En clau local, els grups polítics que tenen representació al consistori d'Altafulla han valorat de forma ben diferent la investidura de Quim Torra com a nou President de la Generalitat de Catalunya. Mentre els partits independentistes amb representació al consistori altafullenc –L’EINA i el PdCAT- veuen amb bons ulls el nou president, Alternativa Altafulla i el regidor no adscrit Alberto Moreno han coincidit a dir que Torra “no és el president que li cal a Catalunya”.

Fèlix Alonso, portaveu del grup municipal Alternativa Altafulla (AA-E), ha volgut felicitar QuimTorra, però ha sentenciat que “no és el que necessita Catalunya” perquè, com ha afegit, “el que ens cal és un govern efectiu”.

Alonso s’ha mostrat preocupat perquè Catalunya continua, en la seva opinió, “en una sèrie televisiva que es el procés” i el fet que Quim Torra ha iniciat aquest dimarts la seva agenda política a Berlín amb Carles Puigdemont suposa, pel portaveu d’AA, un altre capítol d’aquesta sèrie.

Pere Gomès, portaveu del grup municipal del PDeCAT, ha posat en valor el fet que, després de totes les trabes, Catalunya ja té un President. Tot i així, ha afegit que Quim Torra farà més aviat funcions de primer ministre perquè el President legítim, segons la seva opinió, “és en encara Carles Puigdemont”.

També Jordi Molinera, portaveu de l’EINA-Esquerra Independentista (L’EINA-AM), ha fet una valoració en el mateix sentit positiu que Pere Gomés perquè, com ha assegurat, la investidura permetrà governar i continuar amb el dia a dia i, com ha dit, “reemprendre l’agenda republicana”.

Tot i la satisfacció, Molinera no oblida que encara “hi ha polítics a la presó i a l’exili”, com ha volgut reiterar.

Tampoc veu Quim Torra com un president per a tots el regidor no adscrit d’Altafulla Albert Moreno, qui no està d’acord amb la investidura d’ahir al Parlament.

Després de cinc mesos des de les eleccions del 21-D, quatre candidats i cinc investidures, Catalunya torna a tenir president, i en els propers dies tornarà a tenir Govern. El Rei ha de signar ara l'acta d'investidura del 131è president de la Generalitat, tràmit previ a la formació de l'executiu i a la presa de possessió dels futurs consellers. Torra ja ha assegurat que serà lleial al mandat de l'1-O i que té l'objectiu de construir una República "de tots", ha dit, “fugint de l’autonomisme”.
Declaracions portaveus AA i l'EINA.
Declaracions portaveu PDeCAt i regidor no adscrit.
Social
Et recomanem
Concert d'Arpes
17 de novembre a les 12:00h. al Museu
Organitza: Associació d'Arpistes d'Altafulla
VII Jornada de Novel·la Negra
17 de novembre a les 19:30h. a la nova Biblioteca
Amb la participació de l'escriptora Marta Sanz
VII Cross del Roquissar
18 de novembre a les 10:30h. a l'escola El Roquissar
Organitza: AMPA i Escola El Roquissar
XV Baixada de Trastos
18 de novembre a les 11:00h. des de l'Ermita
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla