Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
16 de maig del 2018
Comencen els treballs de neteja i prevenció d’incendis forestals a la muntanya de Sant Antoni
La Societat de Caçadors La Coma s’encarrega de la neteja del sotabosc de la zona gràcies al conveni que manté amb l’Ajuntament
L’Ajuntament d’Altafulla ha iniciat aquest dimecres la neteja del sotabosc de la muntanya de Sant Antoni. Les actuacions de neteja les fa la Societat de Caçadors La Coma, després del conveni de col•laboració que va reeditar amb el consistori el passat mes d’abril. Aquest acord es va posar en marxa ja fa cinc anys amb la voluntat de prevenir els incendis forestals a la localitat durant la temporada d’estiu.

La Societat de Caçadors La Coma ha començat ja les tasques de prevenció i adequació del que és un dels pulmons verds del municipi, al voltant de l’Ermita de Sant Antoni. Una actuació que se centra, principalment, en la neteja del sotabosc, els tallafocs i els camins per a la prevenció de focs i per al pas dels Bombers com ha explicat la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament, Montse Castellarnau.

L’acord entre ambdues parts va néixer ara fa cinc anys. En les seves dues primeres edicions, els treballs es van fer a principis d’any però ara la neteja es fa a la primavera per tal d’evitar que torni a créixer la vegetació abans de l’arribada de la calor. Un dels aspectes importants de la intervenció d’aquest any és la senyalització per a un possible pas i estada dels Bombers en cas d’incendi, com ha aclarit aquest dimecres al matí la regidora.

Aquestes intervencions són de vital importància a l’hora de prevenir incendis. El passat 15 de març va entrar en vigor la prohibició anual de fer foc al bosc sense autorització expressa del Departament d’Agricultura i amb l’objectiu de prevenir els incendis forestals. La restricció es mantindrà activa fins el proper 15 d’octubre en aquells terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta, on no es pot encendre foc sota cap concepte.

L’estiu passat va declarar-se un incendi a la zona dels Munts d’Altafulla i per això, enguany, l’Ajuntament hi té la màxima alerta a la zona, segons ha apuntat la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau qui ha destacat la importància del desbrossament amb la vital col•laboració dels veïns.

Els treballs de neteja del bosc i voltants de l’Ermita de Sant Antoni s’allargaran dos dies, aquest dimecres i dijous, segons la previsió de la Regidoria de Medi Ambient.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The Florida Project"
21 de setembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Caminada nocturna saludable
22 de setembre a les 20:00h. des de davant el Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert amb Alexis Alonso Quartet
23 de setembre a les 20:00h. a la sala de ball Dansclas
Organitza: Altafujazz i Dansclas
Cursa de transports
26 de setembre a les 08:30h. des de la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla