Notícies
Foto: EMT
16 de maig del 2018
Els treballadors de l'EMT de Tarragona desconvoquen la vaga en arribar a un acord amb l'empresa
La línia 12 que arriba fins a la Móra i Altafulla es beneficia d’aquesta entesa i no patirà més aturades
L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) i seus els treballadors han rubricat un acord i han desconvocat la vaga d’autobusos que havien fixat pel 22 i el 24 de maig. El document s’ha tancat durant la mediació celebrada aquest dimarts al Departament de Treball i inclou millores laborals i el compromís de l’empresa a renovar la flota de busos.

L’EMT ha acceptat considerar com a temps de treball dels conductors els 25 minuts necessaris per fer el relleu i la posada a punt del vehicle, una mesura que s’aplicarà a partir del 2019. A més, augmentarà un 2,8% el complement de productivitat per a tota la plantilla i donaran dos dies més d’assumptes propis, una mesura que s’aplicarà enguany. Pel que fa a l’altra gran reivindicació, la renovació de la flota, l’EMT es compromet a fer-hi inversions i a no tenir vehicles de més de 15 anys.

Amb aquest acord es desconvoquen les aturades parcials previstes per la setmana vinent, dimarts 22 i dijous 24 de maig. Unes aturades que haguessin caigut enmig de la celebració a la ciutat del Festival Tarraco Viva, que atreu milers de visitants i que haguessin perjudicat molts dels participants i dels turistes que s’allotgen als càmpings de fora Tarragona, a la Móra i Tamarit.

Els treballadors ja van celebrar dues jornades de vaga amb aturades parcials el 8 i el 10 de maig, amb un seguiment del 100% de la plantilla. Una protesta que va afectar, entre d’altres, la línia 12 que fa el trajecte de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona fins a la Móra, Ferran i Altafulla.

La regidora i presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha celebrat l’entesa entre ambdues parts i ha afegit que s’ha fet tot el possible perquè el conflicte laboral no afecti gaire el servei de transport col•lectiu.

Per la seva banda, l’USOC, sindicat majoritari al comitè d'empresa de l'EMT, ha valorat de forma molt positiva l'acord “per les seves millores econòmiques, socials i en seguretat” que inclouen. Antonio Chacón, president del comitè d'empresa i membre de l’USOC sosté que l’acord “és bo per ambdues parts i ha estat fruit del consens”.

Aquest divendres, però, el ple del consistori tarragoní tornarà a posar damunt la taula el debat sobre el transport públic a Tarragona amb dues mocions que ha presentat la CUP i ERC que demanen la millora del funcionament del servei d’autobusos municipal.
Begoña Floria, presidenta de l'EMT.
Antonio Chacón, president del Comitè d'Empresa.
Social
Et recomanem
Correfoc dels Diables Petits d'Altafulla
14 de juliol a les 20:30h. des del Pont de Mar
Amb la participació dels Diablons de la Dragonina de Constantí
Afterbeach Festival de Rumba d'Altafulla
14 de juliol de 19:00h. a 02:30h. al parc de Voramar
Organitza: Towtobe
Diada Castellera de les Cultures
15 de juliol a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: X. de Tgn, V. de Valls i C. d'Altafulla
Festa del Carme: processó i havaneres
16 de juliol a les 19:30h. davant del Club Marítim