Notícies
Foto: EMT
16 de maig del 2018
Els treballadors de l'EMT de Tarragona desconvoquen la vaga en arribar a un acord amb l'empresa
La línia 12 que arriba fins a la Móra i Altafulla es beneficia d’aquesta entesa i no patirà més aturades
L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) i seus els treballadors han rubricat un acord i han desconvocat la vaga d’autobusos que havien fixat pel 22 i el 24 de maig. El document s’ha tancat durant la mediació celebrada aquest dimarts al Departament de Treball i inclou millores laborals i el compromís de l’empresa a renovar la flota de busos.

L’EMT ha acceptat considerar com a temps de treball dels conductors els 25 minuts necessaris per fer el relleu i la posada a punt del vehicle, una mesura que s’aplicarà a partir del 2019. A més, augmentarà un 2,8% el complement de productivitat per a tota la plantilla i donaran dos dies més d’assumptes propis, una mesura que s’aplicarà enguany. Pel que fa a l’altra gran reivindicació, la renovació de la flota, l’EMT es compromet a fer-hi inversions i a no tenir vehicles de més de 15 anys.

Amb aquest acord es desconvoquen les aturades parcials previstes per la setmana vinent, dimarts 22 i dijous 24 de maig. Unes aturades que haguessin caigut enmig de la celebració a la ciutat del Festival Tarraco Viva, que atreu milers de visitants i que haguessin perjudicat molts dels participants i dels turistes que s’allotgen als càmpings de fora Tarragona, a la Móra i Tamarit.

Els treballadors ja van celebrar dues jornades de vaga amb aturades parcials el 8 i el 10 de maig, amb un seguiment del 100% de la plantilla. Una protesta que va afectar, entre d’altres, la línia 12 que fa el trajecte de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona fins a la Móra, Ferran i Altafulla.

La regidora i presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha celebrat l’entesa entre ambdues parts i ha afegit que s’ha fet tot el possible perquè el conflicte laboral no afecti gaire el servei de transport col•lectiu.

Per la seva banda, l’USOC, sindicat majoritari al comitè d'empresa de l'EMT, ha valorat de forma molt positiva l'acord “per les seves millores econòmiques, socials i en seguretat” que inclouen. Antonio Chacón, president del comitè d'empresa i membre de l’USOC sosté que l’acord “és bo per ambdues parts i ha estat fruit del consens”.

Aquest divendres, però, el ple del consistori tarragoní tornarà a posar damunt la taula el debat sobre el transport públic a Tarragona amb dues mocions que ha presentat la CUP i ERC que demanen la millora del funcionament del servei d’autobusos municipal.
Begoña Floria, presidenta de l'EMT.
Antonio Chacón, president del Comitè d'Empresa.
Social
Et recomanem
Conf. "Passat, present i futur de l'embassament del Catllar"
15 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec de Natàlia Fúnez, d'Ecologistes en Acció
Projecció de la pel·lícula "Matar a Jesús"
15 de febrer a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Conferència "Ajuda anglesa a la Guerra del Francès"
22 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec d'Adam Quigley, investigador
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de febrer a les 11 del matí des de davant del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com