Notícies
Foto: EMT
16 de maig del 2018
Els treballadors de l'EMT de Tarragona desconvoquen la vaga en arribar a un acord amb l'empresa
La línia 12 que arriba fins a la Móra i Altafulla es beneficia d’aquesta entesa i no patirà més aturades
L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) i seus els treballadors han rubricat un acord i han desconvocat la vaga d’autobusos que havien fixat pel 22 i el 24 de maig. El document s’ha tancat durant la mediació celebrada aquest dimarts al Departament de Treball i inclou millores laborals i el compromís de l’empresa a renovar la flota de busos.

L’EMT ha acceptat considerar com a temps de treball dels conductors els 25 minuts necessaris per fer el relleu i la posada a punt del vehicle, una mesura que s’aplicarà a partir del 2019. A més, augmentarà un 2,8% el complement de productivitat per a tota la plantilla i donaran dos dies més d’assumptes propis, una mesura que s’aplicarà enguany. Pel que fa a l’altra gran reivindicació, la renovació de la flota, l’EMT es compromet a fer-hi inversions i a no tenir vehicles de més de 15 anys.

Amb aquest acord es desconvoquen les aturades parcials previstes per la setmana vinent, dimarts 22 i dijous 24 de maig. Unes aturades que haguessin caigut enmig de la celebració a la ciutat del Festival Tarraco Viva, que atreu milers de visitants i que haguessin perjudicat molts dels participants i dels turistes que s’allotgen als càmpings de fora Tarragona, a la Móra i Tamarit.

Els treballadors ja van celebrar dues jornades de vaga amb aturades parcials el 8 i el 10 de maig, amb un seguiment del 100% de la plantilla. Una protesta que va afectar, entre d’altres, la línia 12 que fa el trajecte de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona fins a la Móra, Ferran i Altafulla.

La regidora i presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha celebrat l’entesa entre ambdues parts i ha afegit que s’ha fet tot el possible perquè el conflicte laboral no afecti gaire el servei de transport col•lectiu.

Per la seva banda, l’USOC, sindicat majoritari al comitè d'empresa de l'EMT, ha valorat de forma molt positiva l'acord “per les seves millores econòmiques, socials i en seguretat” que inclouen. Antonio Chacón, president del comitè d'empresa i membre de l’USOC sosté que l’acord “és bo per ambdues parts i ha estat fruit del consens”.

Aquest divendres, però, el ple del consistori tarragoní tornarà a posar damunt la taula el debat sobre el transport públic a Tarragona amb dues mocions que ha presentat la CUP i ERC que demanen la millora del funcionament del servei d’autobusos municipal.
Begoña Floria, presidenta de l'EMT.
Antonio Chacón, president del Comitè d'Empresa.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The Florida Project"
21 de setembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Caminada nocturna saludable
22 de setembre a les 20:00h. des de davant el Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert amb Alexis Alonso Quartet
23 de setembre a les 20:00h. a la sala de ball Dansclas
Organitza: Altafujazz i Dansclas
Cursa de transports
26 de setembre a les 08:30h. des de la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla