Notícies
Foto: Pilar Bisa
16 de maig del 2018
La directora general de Cultura Popular de la Generalitat assisteix a la representació del Ball del Sant Crist de Salomó
Les dues últimes representacions de l’espectacle d’arrels medievals seran els dies 20 i 27 de maig
Més d’un centenar de veïns i veïnes de Salomó han posat en escena aquest diumenge 13 de maig la segona funció del tradicional Ball del Sant Crist de la temporada 2018. Una representació a la que han assistit la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, Maria Àngels Blasco, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, convidats per l’Ajuntament de Salomó.

Abans, però, les autoritats locals van rebre els representants de la Generalitat a la Casa de la Vila i van fer una passejada pel nucli històric de Salomó. La comitiva va fer una visita a Cal Cadernal, la casa pairal de la família Nin, protagonista del Ball del Sant Crist, un edifici de titularitat municipal destinat a equipaments per a la difusió de la cultura i les tradicions del territori.

Al migdia els membres de la corporació i els seus convidats van assistir a la representació de l’espectacle declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional, i que novament va tornar a omplir l’Església de Salomó amb més d’un centenar d’espectadors. En acabar, la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat va manifestar que la posada en escena “explica molt del poble de Salomó i la voluntat de la seva gent per continuar sent i explicant les seves tradicions”.

“Tot poble que mira el seu passat, els seus prohoms i la seva història és un poble que té ganes de reafirmar-se en el que és i vol projectar-se al futur”, va sentenciar Maria Àngels Blasco, qui va afegir que “i això és el que volem per a Catalunya”.
Una impressió que la directora comparteix amb el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, qui també va expressar “la gràcia de saber mantenir viva la flama del Ball Parlat i traslladar el seu testimoni de generació en generació”.

Després d’una primera funció especial amb motiu del 175è aniversari del primer text de l’obra que es va fer en el marc de la Mostra de Balls Parlats de la Catalunya Nova, i després de les dues posades en escena d’aquest mes de maig, ara es faran les dues últimes representacions. Seran els dies 20 i 27 de maig a l’Església de Salomó, unes funcions que ja tenen bona part de les entrades reservades, fet que certifica que l’atracció per a la cultura popular i tradicional es manté viva.
Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular.
Jordi Agràs, director Serveis Territorials de Cultura.
Social
Et recomanem
Conf. "Passat, present i futur de l'embassament del Catllar"
15 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec de Natàlia Fúnez, d'Ecologistes en Acció
Projecció de la pel·lícula "Matar a Jesús"
15 de febrer a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Conferència "Ajuda anglesa a la Guerra del Francès"
22 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec d'Adam Quigley, investigador
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de febrer a les 11 del matí des de davant del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com