Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
17 de maig del 2018
El govern espanyol anuncia que ja està tramitant un Reial Decret per aprovar les bonificacions dels peatges de l'AP7 als camioners
L’Ajuntament d’Altafulla creu que és una notícia positiva per reduir la sinistralitat de l’N340 al seu pas pel Baix Gaià
El secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, va aprofitar la seva visita a Tarragona divendres passat per anunciar que el govern espanyol aprovarà en breu un Reial Decret per fer efectiva la bonificació del peatge de l’AP7 als camions i evitar així que circulin per l’N340.

El govern va comprometre’s a fer efectiva aquesta mesura a principis d’any, però no ha estat fins ara que ha anunciat que la normativa ja està en marxa. L'aprovació de les bonificacions, que compta amb partida pressupostària per aquest 2018, té el vistiplau de la Generalitat i el compromís de les concessionàries d’autopistes i haurà de seguir ara un procediment, que començarà per demanar tots els informes de les diferents administracions implicades.

La mesura permetrà desviar els vehicles pesants cap a l’autopista AP7 per evitar que circulin pel trams de l’N340 que van del Penedès a les Terres de l’Ebre i passen, entre d’altres poblacions, per Altafulla. Per això, els camions exigeixen com a mínim descomptes als peatges de l’autopista del 42,5% en trajectes llargs i la bonificació del 50% en trajectes locals.

Aquesta bonificació permetrà que els camions circulin obligatòriament per l'autopista, fent de l’N340 una via més segura i sense causar un greuge comparatiu i sobre costos als transportistes.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, creu que és una bona notícia si s’anul•la totalment el trànsit de camions pel tram de la nacional pel Baix Gaià, cosa que evitaria l’alta sinistralitat d’aquest via.

En aquest sentit, i com ja ha anunciat de forma reiterada l’alcalde d’Altafulla i membre del Pacte de Berà, Fèlix Alonso, Pere Gomés creu que, a més, és del tot necessari que s’acabi l'autovia A7 més enllà d'Altafulla, per descongestionar definitivament la nacional i oferir una alternativa gratuïta a l'autopista. A més, recorda altres assignatures pendents al territori per la manca d’inversió estatal, com el túnel del Colll de l’Illa o el corredor del Mediterrani.

Els alcaldes de les poblacions afectades per la sinistralitat i manca d’inversió a l’N340, agrupats sota el nom d’alcaldes del Pacte de Berà, no han deixat en cap moment de recordar al Ministeri que calen accions per reclamar solucions al col•lapse de trànsit i als accidents a la carretera N340.

Al mes de febrer van portar la problemàtica al Parlament, quan van reunir-se amb el president Roger Torrent tot recordant les mesures que s’havien d’implantar l’1 de gener, la més destacada de les quals era la prohibició de circular camions per la nacional. Aleshores reclamaven «diligència» en el compliment de l'acord entre Generalitat per treure els camions de gran tonatge de l'N340. Ara, sembla que la maquinària per fer-ho possible ja s’ha endegat.
Pere Gomés, primer tinent d'alcalde.
Pere Gomés, primer tinent d'alcalde.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Lucky"
18 de gener a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
27 de gener a les 08:30h. des de davant del Castell
Organitza: Ajuntament i Atletes d'Altafulla
La capsa dels contes
29 de gener a les 17:00h. a la Biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:00h. a 19:00h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla