Notícies
13 de febrer del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla presentarà aquest dilluns un contenciós administratiu sobre el Tercer Fil a l’Audiència Nacional
L’alcalde, Fèlix Alonso, ha lamentat que “Altafulla torna a quedar-se sola en aquesta reivindicació”
L’Ajuntament d’Altafulla es ratifica en la seva postura i aquest dilluns presentarà un recurs contenciós administratiu sobre el Tercer Fil a l’Audiència Nacional. Des del consistori entenen que “no hi ha hagut les negociacions que consideraven necessàries” davant del plantejament que es fa del projecte. L’alcalde, Fèlix Alonso, aposta per un Tercer Fil que “no sigui exclusiu per a les mercaderies, sinó també per passatgers”.

Segons ha apuntat el batlle, l’informe contempla un increment d’un 300% del transport de mercaderies per la línia de la costa, una mesura que “perjudicaria directament els usuaris”. És per aquest motiu que tornen a reivindicar la línia Camp de Tarragona-Roda com a “sortida natural de les mercaderies”. També ha fet referència a la interconnexió amb l’Arboç. Fèlix Alonso ha lamentat que “Altafulla torna a quedar-se sola en aquesta reivindicació”.

L’Ajuntament va presentar el 14 de juny del 2013 davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona un recurs administratiu per declarar nul el projecte i la licitació de les obres del Tercer Fil ferroviari entre Tarragona i Castellbisbal.

El projecte va ser licitat mitjançant una drecera que evitava l’exposició pública i la declaració d’impacte ambiental i per tant va ser impossible presentar al·legacions. L’única opció de la qual disposava el consistori, doncs, era presentar aquest recurs, en què sol·licitava que s’iniciés una revisió d’ofici de l’expedient per declarar la nul·litat del projecte, i que se suspengués la seva licitació i concessió mentre no es resolgués l’assumpte.

Fèlix Alonso ja va anunciar des de bon principi que en cas de no escoltar les seves demandes portaria aquest procés contenciós-administratiu fins el final. Ara ha arribat el moment de presentar la denúncia a l’Audiència Nacional.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla