08 de juny del 2018
Altafulla participa a la 3a edició de ‘Benvinguts a Pagès’, la gran festa del món rural de Catalunya
El restaurant altafullenc Lola Bistro i l’Hort de la Sínia han preparat diverses activitats per aquest cap de setmana
El món rural català torna a fer un cap de setmana de portes obertes gratuïtes, aquest 9 i 10 de juny, perquè els visitants puguin conèixer, tastar i comprar els productes en origen i fer diferents activitats.
Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats formen la tercera edició de Benvinguts a pagès, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Alícia que pretén donar a conèixer la pagesia catalana i els productes del territori.
Altafulla hi tindrà una participació destacada en aquesta tercera edició del Benvinguts a pagès, d’una banda amb el restaurant local Lola Bistro, que oferirà un menú amb productes del territori, i també amb l’Hort de la Sínia, que proposa una activitat complementària per conèixer la seva horta.
L’establiment de restauració Lola Bistro, situat al carrer Martí d’Ardenya d’Altafulla ha preparat per aquest cap de setmana el menú Benvinguts a Pagès, amb productes km 0 de temporada i de proximitat. El Lola treballa amb productors del territori com l’oli Organic fruit, la cervesa La Surfera que s’elabora a la Móra i la verdura i la fruita ecològica de I un rave, cultivada a Valls, entre d’altres. Tots aquests productes estaran presents al menú que presenten al Benvinguts a pagès, com explica el cuiner del restaurant altafullenc, David Amorós.
El restaurador té el segell Slowfood km0 que atorga la Fundació Alícia, un reconeixement als cuiners compromesos amb la gastronomia local i els productes de proximitat.
Per la seva banda, i com a activitat complementària, “Descoberta de l’Hort de la Sínia. Tastet amb productes agroecològics” proposa una jornada de portes obertes a aquesta finca agroecològica d’Altafulla, amb tastos dels seus productes. L’ Hort de la Sínia combina la producció ecològica amb l'educació ambiental amb l'objectiu de fomentar hàbits saludables de consum i de respecte a l’entorn, i ha preparat aquesta activitat pel dissabte 9 juny, d’11 a 13 hores. Cal fer reserva prèvia al telèfon 655 486 115 i el preu és de 10 euros. Joan Vives, responsable de l’Hort de la Sínia, detalla la proposta pel Benvinguts a pagès.
El Baix Gaià també té una altra representació amb Caves Reverté de Salomó, que farà visites guiades i tastos tant dissabte com diumenge de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores.
En total, la comarca del Tarragonès participa a Benvinguts a pagès amb sis productors i establiments. A més del Lola Bistro, l’Hort de la Sínia i Caves Reverté, hi participen Ca Rosset de Vilallonga del Camp, Mas Montseny del Morell i el restaurant de Tarragona El Llagut.
Al web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i de les més de 900 propostes entre activitats, productors i establiments que oferiran visites gratuïtes i altres propostes per al públic familiar, resultat d’una feina conjunta dels departaments d’Agricultura, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Alícia, amb la col•laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.
David Amorós, xef Lola Bistro
Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia