Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
13 de juny del 2018
L’Ajuntament d’Altafulla, el Consell Comarcal i la Generalitat han lliurat els certificats del curs d’alfabetització en català
Tretze alumnes han assolit aquest mòdul de l’itinerari formatiu del Servei de Primera Acollida Comarcal
L’Era del Museu d’Altafulla ha estat escenari aquest dimecres 13 de juny de la cloenda del Mòdul C de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, una acció formativa que s’adscriu a l’itinerari formatiu del Servei de Primera Acollida Comarcal i que es fa a l’Escola Municipal d’Adults.

El director dels Serveis Territorials d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Tarragona; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez, han entregat els diplomes a 13 alumnes -11 dones i 2 homes- que han assolit els coneixements bàsics en les competències de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Aquest certificat de coneixement de la societat catalana és una formació que cal que els nouvinguts acreditin en el marc del Servei de Primera Acollida Comarcal. Un dels aspectes fonamentals per a la integració al territori és l’assoliment de la llengua, com ha especificat Francesc Tarragona, directors dels Serveis Territorials del Departament d’Afers Socials i Famílies.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, ha destacat per la seva banda, la importància de l’acollida dels nous vinguts.

Aquesta és una formació dirigida a persones immigrants que pretén donar-los a conèixer la societat que els acull en àmbits com ara el marc jurídic, els drets i els deures dels ciutadans, els serveis, la cultura, i les tradicions, sempre utilitzant el català com a llengua vehicular i amb la finalitat de millorar la seva integració, cohesió i convivència ciutadana.

El mòdul C “Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic” s’ha fet a l’Aula de Formació Aldara de l’Escola Municipals d’Adults d’Altafulla. Han estat de 8 sessions, de 16 hores de durada.

Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla, acabada aquesta primera fase, es donarà continuïtat a través d’un programa formatiu que esdevingui un suport a la cohesió social i a la integració laboral del col•lectiu immigrat del municipi.

El regidor d’Educació d’Altafulla, Jaume Sànchez ha destacat la importància d’aquest itinerari per a la cohesió social al municipi.

D’aquesta manera, més enllà d’aquest mòdul de coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic, la proposta també inclou formació obligatòria de cursos en català i castellà, un mòdul d’orientació laboral -que s’imparteix des de les oficines de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)-, i un període de pràctiques en col•laboració amb les entitats municipals.
Des dels seus inicis, l’Escola d’Adults d’Altafulla ha donat prioritat a l’ensenyament del català i a l’alfabetització, així com facilitar l’accés a persones amb risc d’exclusió social, immigrants i gent gran.
Francesc Tarragona, SSTT Afers Socials
Daniel Cid, President del Consell Comarcal del Tarragonès
Jaume Sànchez, regidor d'Educació
Social
Et recomanem
Cicle drets humans: cultura i religió
22 de març a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Concert d'Altafujazz amb "Lluís Capdevila & Petros Klampanis"
23 de març a les 20:30h. a la pallissa de l’Era del Senyor
Organitza: OilJazz i Ajuntament d'Altafulla
Teatre amb "Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?"
24 de març a les 17:30h. a la sala d’actes de l'Institut
Entrada gratuïta
La capsa dels contes amb "El dragonet pàrrac"
26 de març a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla