Notícies
13 de febrer del 2015
Sa Majestat Carnestoltes enceta una setmana de gresca i disbauxa a Altafulla
El seguici, enguany acompanyat d’un petit patge, i el seu discurs de benvinguda han donat aquest dijous el tret de sortida al Carnaval
El discurs de Sa Majestat Carnestoltes des del balcó de l’Ajuntament ha donat el tret de sortida aquest dijous al vespre al Carnaval d’Altafulla. Enguany, el rei de la gresca i la xerinola comptava amb un petit patge aprenent, qui l’ha acompanyat, juntament amb desenes de vilatans i vilatanes, en el seguici de benvinguda des del casal La Violeta fins a la plaça del Pou.

Les eleccions municipals del mes de maig, el carrer Martí d’Ardenya, el camp de gespa artificial, i el que ell ha anomenat els “vigilantes de la playa” han estat els protagonistes de la seva proclamació, que ha servit per donar pas a una setmana de disbauxa al municipi. De fet, ha donat permís a tothom per fer durant aquests dies allò prohibit.

L’arribada del Carnestoltes també ha anat acompanyada del tradicional Concurs de Truites. Més d’un veí i veïna s’ha atrevit a sortir al carrer disfressat del sexe contrari; i d’altres s’han posat alguna cosa que han trobat a l’armari per també gaudir de la festa. Grans i petits s’han acabat totes les truites, amb porrons de vi, aigua, i refrescos.

Un cop donat el tret de sortida a la festivitat, els actes continuen avui divendres a les 9 del vespre al Centre d’Entitats, quan serà el torn de la Festa del Pijama, a càrrec de l’Ateneu de Dones.

Els plats forts arribaran el cap de setmana. El dissabte, amb la rua de carrosses i comparses, a partir de les 10 de la nit des de la plaça de La Portalada, i el posterior ball popular. I el diumenge, a dos quarts de 6 la segona de les rues, que culminarà amb la guerra de confeti a la plaça del Pou.

Els actes finalitzaran el Dimecres de Cendra amb l’enterrament de la sardina.
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla