Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
13 de juny del 2018
Un abocament de l’EDAR pot afectar la qualitat de les platges a Creixell, Torredembarra, Roda de Berà
Els ajuntaments afectats valoraran la possibilitat de restringir temporalment el bany si fos necessari
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, el Cecat, del Departament d’Interior ha enviat aquest dimarts al migdia un comunicat als Ajuntaments de Torredembarra, Creixell i Roda de Berà per informar-los que, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, s’ha produït un abocament al mar d'aigües residuals procedents del bypass cap a emissari marí als termes municipals d’aquestes poblacions.

El Cecat ha informat que es tracta d'una aturada programada de l'Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) que s'efectuarà també aquest dimecres i dijous, 13 i 14 de juny, i es durà a terme a través de quatre emissaris, un dels quals es troba a menys de 500 metres de la platja, dins el terme municipal de Roda de Berà.

El comunicat, que ha difós l’Ajuntament de Creixell al seu Facebook, diu que tot i que l'abocament és mar endins, “la ploma d'aigües residuals pot alterar la qualitat de les aigües de bany de les platges del voltant del lloc de l'incident”. Per això, ha avisat als ajuntament que en cas necessari informin al ciutadà pels canals habituals i valorin la possibilitat de restringir temporalment el bany si fos necessari.

Segons el Cecat, aquesta situació pot afectar als municipis de Torredembarra – que també ha avisat a través del seu compte de Twitter-, Creixell i Roda de Berà i a la qualitat de les aigües de bany i recomana “prendre les mesures que es considerin oportunes”.

Aquesta aturada programada de la depuradora pot comportar, doncs l'abocament a mar d'aigües residuals. Tot i així, les possibles afectacions a la zona de bany dependran de les condicions meteorològiques i els municipis afectat n’informaran.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The Florida Project"
21 de setembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Caminada nocturna saludable
22 de setembre a les 20:00h. des de davant el Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert amb Alexis Alonso Quartet
23 de setembre a les 20:00h. a la sala de ball Dansclas
Organitza: Altafujazz i Dansclas
Cursa de transports
26 de setembre a les 08:30h. des de la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla