Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
18 de juny del 2018
Altafulla commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades
El municipi s’ha ofert a acollir els refugiats del vaixell Aquarius
L’entitat Activistes d’Altafulla, en col•laboració amb l’Ajuntament d’Altafulla, ha commemorat aquest dissabte 16 de juny de 6 a 9 del vespre el Dia de les Persones Refugiades, amb una performance que s’ha fet a la plaça dels Vents i que ha mostrat el drama del refugiats que es llencen al mar en embarcacions.

L’esdeveniment ha representat un naufragi, amb el dolor, la tristor i el dol de la gent morta al Mediterrani, com ha explicat Mei Francisco, d’Activistes d’Altafulla.

L’objectiu de l’acció ha estat la de sensibilitzar els veïns i veïnes d’Altafulla, en una setmana en què el tema dels refugiats torna a estar a les portades pel cas de les 630 persones de l’embarcació l’Aquarius que han estat rescatades en aigües internacionals després que Itàlia es negués a acollir-los. Finalment els migrants van arribar diumenge al port de València i entraran a Espanya per raons humanitàries i el permís inicial per a 45 dies que preveu la Llei d’Estrangeria.

Activistes d’Altafulla, entitat creada fa dos anys, la formen vuit dones que treballen en la sensibilització en temes socials, i ha preparat l’acció per donar a conèixer també la feina de l’entitat i poder copsar les idees i propostes de la ciutadania d’Altafulla, com afegeix Mei Francisco.

Per l’activista altafullenca, el repte és, a banda de la tutela i l’acollida dels refugiats, “la seva integració total en la societat que els acull”.

El regidor d’Acció Social, Xavier Rofas, present a l’acte de dissabte a la plaça dels Vents, destaca que Altafulla, com a ciutat acollidora que és, “ha ofert la ciutat a unes persones que estan fugint del seu país per raons humanitàries”. Com ha explicat Rofas, el govern no s’ho va pensar quan la Federació Municipis va preguntar-los si estaven disposat a admetre famílies refugiades i oferir-los un habitatge.

En aquest moment s’està coordinant un dispositiu d’acollida a través de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i altres federacions territorials.

El regidor d’Acció Social, Xavier Rofas, recorda que Altafulla ja ha manifestat a la Federació de Municipis la voluntat de poder acollir una família refugiada i que ara tot depèn del tràmit d’acollida, com ha especificat.

El regidor explica que Altafulla és ciutat d’acollida i sempre ha mostrat la seva disposició a acollir refugiats.

L’acció que ha fet aquest dissabte a la plaça dels Vents l’entitat Activistes d’Altafulla ha representat un vaixell de persones migrades al mig de mar.
Mei Francisco, membre d'Activistes Altafulla
Xavier Rofas, regidor d'Acció Social
Xavier Rofas, regidor d'Acció Social
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Tres anuncios en las afueras"
14 de desembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Propostes i iniciatives de les entitats locals
Consulta les activitats a altafulla.cat
Presentació dels equips del CE Altafulla
15 de desembre a les 16:00h. a l'Estadi Municipal
Organitza: Centre d'Esports Altafulla
Representació de l'obra "Toc toc"
15 de desembre a les 21:30h. a La Violeta
Entrades a l'Oficina de Turisme, altafulla.cat i Infotactile