Notícies
13 de febrer del 2015
Els SIAD es consoliden com a serveis de detecció i primera atenció a les dones en situació de violència masclista
A Altafulla el servei continua en marxa, tot i que funciona a través del Consell Comarcal, sense disposar d’una seu física al municipi
L’Institut Català de les Dones (ICD) ha donat a conèixer aquest dijous el primer Informe d'Avaluació dels Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Serveis que depenen dels ens locals i compten amb la col·laboració i subvenció econòmica de l’Institut, segons el nombre de població de la seva àrea d’acció.

L’objectiu dels SIAD és apropar a les dones de tot el territori serveis d’assessorament psicològic i jurídic que donen resposta, de manera coordinada, a les necessitats d’informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones (laboral, social, personal, familiar i altres). Aquests serveis també fan detecció, prevenció i sensibilització de la violència masclista.

A Altafulla, en un primer moment, el SIAD disposava d’un espai físic, de manera que aquelles dones que requerien qualsevol tipus d’ajuda podien dirigir-se de forma presencial als seus professionals. Més tard, però, la seu física per a les veïnes altafullenques es va traslladar al Consell Comarcal del Tarragonès, que és qui gestiona el servei.

Tot i no disposar d’un espai físic i d’uns horaris determinats a la vila, des de la regidoria treballen dia a dia en la tasca de prevenció i informació al voltant de les necessitats de les dones. Dins del programa del Pla d’Igualtat, l’Ajuntament impulsa diferents campanyes a les escoles i a l’institut, i promou diferents activitats a través de l’Escola d’Adults.

Qui sí que disposa d’una seu física al Baix Gaià és Torredembarra. El local s’ubica als baixos del número 16 del carrer Muralla. També s’hi pot posar en contacte a través del correu electrònic siad@torredembarra.cat, o del telèfon 977 64 00 25.

L’informe que s’ha fet públic aquest dijous corrobora el fet que aquest xarxa de SIAD s’ha convertit en el vèrtex que vincula diferents institucions públiques implicades en la promoció de l’equitat de gènere i l’abordatge de la violència masclista. És un actor clau i totalment imprescindible de l’actual mapa de recursos ja que articula la coordinació tècnica i política a nivell territorial”.
Eva Martínez, regidora d'Acció Social
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat