Notícies
16 de febrer del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla “torna a quedar-se sol” per aturar el Tercer Fil
El consistori presenta aquest dilluns un recurs contenciós administratius a l’Audiència Nacional per demanar-ne la nul·litat
L’Ajuntament d’Altafulla presenta avui un recurs contenciós administratiu sobre el Tercer Fil a l’Audiència Nacional. L’alcalde, Fèlix Alonso, ja va anunciar des de bon principi que en cas de no escoltar les seves demandes portaria aquest procés contenciós-administratiu fins el final.
El consistori va presentar el 14 de juny del 2013 davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona un recurs administratiu per declarar nul el projecte i la licitació de les obres del Tercer Fil ferroviari entre Tarragona i Castellbisbal.

El projecte va ser licitat mitjançant una drecera que evitava l’exposició pública i la declaració d’impacte ambiental i per tant va ser impossible presentar al·legacions. L’única opció de la qual disposava el consistori, doncs, era presentar aquest recurs, en què sol·licitava que s’iniciés una revisió d’ofici de l’expedient per declarar la nul·litat del projecte, i que se suspengués la seva licitació i concessió mentre no es resolgués.

Des del consistori entenen que “no hi ha hagut les negociacions que consideraven necessàries” davant del plantejament que es fa del projecte. L’alcalde, Fèlix Alonso, aposta per un Tercer Fil que “no sigui exclusiu per a les mercaderies, sinó també per passatgers”. Considera que aquest ha de ser el “procés administratiu definitiu”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde Jordi Molinera ha recordat que ara fa un any ja es van reunir amb el ministeri de Foment per posar sobre la taula les seves demandes, entre les quals també ha destacat el pas de mercaderies per la línia de la costa.

Segons han apuntat des de l’Ajuntament, l’informe contempla un increment d’un 300% del transport de mercaderies per la línia de la costa, una mesura que “perjudicaria directament els usuaris”. És per aquest motiu que tornen a reivindicar la línia Camp de Tarragona-Roda com a “sortida natural de les mercaderies”. També fan referència a la interconnexió amb l’Arboç. Fèlix Alonso ha lamentat que “Altafulla torna a quedar-se sola en aquesta reivindicació”.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, primer tinent d'alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'Las niñas bien'
17 de gener a les 20:00h. a la Sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Lectures Rebels. Grup de Lectura Feminista
20 de gener de les 18:00h. a les 20:00h.
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de les 9:30h. a les 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla