Notícies
Foto: Hopeland
10 de juliol del 2018
L'Ajuntament d'Altafulla organitza una xerrada sobre la tinença responsable dels animals a l’Esplai de Jubilats
L’objectiu és explicar com poden col•laborar els ciutadans amb les associacions protectores
L’Ajuntament d’Altafulla i l’entitat de protecció animal Hopeland oferiran aquest dijous, 12 de juliol, a dos quarts de vuit, una xerrada sobre la tinença responsable d’animals de companyia, a l’Esplai de la Gent Gran d’Altafulla.

L’objectiu de la xerrada, que donarà la veterinària i presidenta de l’entitat Hopeland, Daniela Merlo, és conscienciar a la població de la responsabilitat que suposa tenir un animal de companyia i, a més, explicar les col•laboració que poden fer els ciutadans amb les associacions de protectores i, en especial, en el control i cura de les colònies de gats del carrer, com ha explicat Daniela Merlo, veterinària i presidenta de l’associació Hopeland.

La informació va adreça en especial al col•lectiu de gent gran del municipi, per conscienciar-los a l’hora de tenir a animals de companyia de manera responsable i també per animar-los a fer de voluntaris en entitats de protecció animal.

A més, la sessió pretén informar la població de la normativa que existeix en relació a la tinença d’animals i que marca el Decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals de Catalunya. Com ha aclarit Micha Preus, regidor de Salut de l’Ajuntament d’Altafulla, aquesta és una normativa que cal que tots els ciutadans coneguin.

L’Ajuntament d’Altafulla ha atorgat enguany 2.500 euros a l’entitat del municipi Hopeland, que porta a terme un projecte per al control de les colònies de gats al municipi en el projecte “HopeCat Altafulla: gats feliços, veïnat feliç”, una actuació de control de les colònies felines al municipi segons el mètode CER. El sistema CER (Capturar, Esterilitzar i Retornar) permet evitar la reproducció incontrolada de felins al carrer i donar-los una millor qualitat de vida.

L’entitat de protecció animal Hopeland captura els gats de les colònies que hi ha a Altafulla a través de voluntaris. Una vegada capturats els porten a les veterinàries col•laboradores – els centres veterinaris IVet Centre Veterinari i Clínica veterinària Animalia- per esterilitzar-los i evitar-ne la cria incontrolada. Com ha afegit el regidor de Salut, l’Ajuntament està posant esforços en aquest projecte.

Tot i així, la idea de l’associació Hopeland és anar més enllà i aconseguir que Altafulla sigui ciutat amiga dels animals.

Hopeland per a la integració dels animals abandonats va començar la seva activitat a Altafulla al 2016. Durant aquest temps, ha esterilitzat més de 80 gats de diferents colònies del municipi.
Micha Preuss, regidor de Salut
Daniela Merlo, veterinària
Daniela Merlo, veterinària
Social
Et recomanem
Taller pràctic de defensa personal per a dones i joves
29 de març a les 17:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Tastets de natura: la bioconstrucció al biospa Essència
30 de març a les 11:00h. a l'Hort de la Sínia
Organitza: L'Hort de la Sínia
Visita guiada a la desembocadura del Gaià
31 de març a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Ruta: 'La Xoixeta. Tapes bruixes Altafulla'
Del divendres 29 de març al diumenge 14 d'abril
Més informació a www.altafulla.cat