Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 de juliol del 2018
El Museu Etnogràfic d’Altafulla adapta l’horari de visites a l’estiu
Obrirà tots els dissabtes, de 6 a 8 de la tarda, i els diumenges, d’11 a dos quarts de dues del matí
El Museu Etnogràfic d’Altafulla ha modificat els seus horaris de visites per al públic com fa cada any de cara a l’estiu.

El centre d’interpretació, situat a la Pallissa de l’Era del Senyor, està obert tots els dissabtes, de 6 a 8, i els diumenges d’11 a dos quarts de dues, per tal d’adaptar-se a les dinàmiques de la temporada d’estiu i dels visitants, com ha explicat Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic.

El Museu prepara aquests dies la visita guiada que es farà durant les 1es Jornades del Paisatge del Baix Gaià, que se celebraran el pròxim el 14 de juliol a Altafulla i el 21 a Torredembarra, amb l’objectiu de crear sensibilitat envers el patrimoni local.

La jornada del 14 de juliol a Altafulla comptarà amb especialistes acadèmics, agents locals i associacions del Baix Gaià que donaran a conèixer el patrimoni d’aquest territori i les diferents realitats dels municipis que el formen i acabarà amb una passejada etnogràfica pel municipi i una visita guiada al Museu Etnogràfic d’Altafulla, a càrrec de Salvador Gatell, que es farà de les dotze del migdia a dos quarts de dues.

D’altra banda, amb motiu de la Fira d’Artesans que se celebrarà del 16 al 19 d’agost a Altafulla, el Museu també estarà obert de 7 a dos quarts de deu de la nit. En l’anterior edició de la Fira d’Artesans, més d’un miler de persones van visitar la col•lecció.

El Museu Etnogràfic d’Altafulla compta amb diferents elements d’identitat pròpia de la vida rural i l’economia del municipi, recuperats i restaurats per l’artesà altafullenc Salvador Gatell, l’any 2008.

S’hi poden trobar unes 1.000 peces dels dos darrers segles, amb un ampli ventall d’objectes i elements, des dels més curiosos fins als més quotidians, del món de la pagesia.

Gràcies a una xarxa de voluntaris i voluntàries, amb la col•laboració de les regidories de Cultura i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, s’obre tots els caps de setmana de l’any, i també per esdeveniments especials. Durant l’estiu, el visiten una seixantena de turistes cada cap de setmana.
Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic
Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic
Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic
Social
Et recomanem
Taller pràctic de defensa personal per a dones i joves
29 de març a les 17:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Tastets de natura: la bioconstrucció al biospa Essència
30 de març a les 11:00h. a l'Hort de la Sínia
Organitza: L'Hort de la Sínia
Visita guiada a la desembocadura del Gaià
31 de març a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Ruta: 'La Xoixeta. Tapes bruixes Altafulla'
Del divendres 29 de març al diumenge 14 d'abril
Més informació a www.altafulla.cat