Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 de juliol del 2018
El Museu Etnogràfic d’Altafulla adapta l’horari de visites a l’estiu
Obrirà tots els dissabtes, de 6 a 8 de la tarda, i els diumenges, d’11 a dos quarts de dues del matí
El Museu Etnogràfic d’Altafulla ha modificat els seus horaris de visites per al públic com fa cada any de cara a l’estiu.

El centre d’interpretació, situat a la Pallissa de l’Era del Senyor, està obert tots els dissabtes, de 6 a 8, i els diumenges d’11 a dos quarts de dues, per tal d’adaptar-se a les dinàmiques de la temporada d’estiu i dels visitants, com ha explicat Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic.

El Museu prepara aquests dies la visita guiada que es farà durant les 1es Jornades del Paisatge del Baix Gaià, que se celebraran el pròxim el 14 de juliol a Altafulla i el 21 a Torredembarra, amb l’objectiu de crear sensibilitat envers el patrimoni local.

La jornada del 14 de juliol a Altafulla comptarà amb especialistes acadèmics, agents locals i associacions del Baix Gaià que donaran a conèixer el patrimoni d’aquest territori i les diferents realitats dels municipis que el formen i acabarà amb una passejada etnogràfica pel municipi i una visita guiada al Museu Etnogràfic d’Altafulla, a càrrec de Salvador Gatell, que es farà de les dotze del migdia a dos quarts de dues.

D’altra banda, amb motiu de la Fira d’Artesans que se celebrarà del 16 al 19 d’agost a Altafulla, el Museu també estarà obert de 7 a dos quarts de deu de la nit. En l’anterior edició de la Fira d’Artesans, més d’un miler de persones van visitar la col•lecció.

El Museu Etnogràfic d’Altafulla compta amb diferents elements d’identitat pròpia de la vida rural i l’economia del municipi, recuperats i restaurats per l’artesà altafullenc Salvador Gatell, l’any 2008.

S’hi poden trobar unes 1.000 peces dels dos darrers segles, amb un ampli ventall d’objectes i elements, des dels més curiosos fins als més quotidians, del món de la pagesia.

Gràcies a una xarxa de voluntaris i voluntàries, amb la col•laboració de les regidories de Cultura i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, s’obre tots els caps de setmana de l’any, i també per esdeveniments especials. Durant l’estiu, el visiten una seixantena de turistes cada cap de setmana.
Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic
Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic
Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The Florida Project"
21 de setembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Caminada nocturna saludable
22 de setembre a les 20:00h. des de davant el Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert amb Alexis Alonso Quartet
23 de setembre a les 20:00h. a la sala de ball Dansclas
Organitza: Altafujazz i Dansclas
Cursa de transports
26 de setembre a les 08:30h. des de la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla