Notícies
Foto: Associació Mediambiental La Sínia.
11 de juliol del 2018
Aquest dimecres jornada de formació sobre la tortuga marina a la Móra
L’Associació Mediambiental la Sínia ensenyarà al voluntariat com detectar aquesta espècie en perill d’extinció a les platges
L’Associació Mediambiental la Sínia ha iniciat la campanya de captació de voluntariat per fer el seguiment de la tortuga babaua a les platges del litoral tarragoní. Aquest projecte va començar l’any 2014 amb l’objectiu de detectar la possible arribada d’aquestes tortugues marines en perill d’extinció a les platges tarragonines.

A Tarragona s'ha organitzat una xarxa de voluntaris i voluntàries per fer un seguiment de les platges i detectar possibles postes d’ous. Per això, els voluntaris fan passejos nocturns i a primera hora del matí per les platges tarragonines per tal de detectar la tortuga babaua i el seu rastre.

A més, el projecte de divulgació, sensibilització i protecció de la tortuga babaua a Tarragona està portant a terme jornades de formació de voluntariat per explicar com pot detectar-se la presència de les tortugues. La primera sessió es va fer el passat 6 de juliol a la platja Llarga.
Aquest dimecres, 11 de juliol la convocatòria és a la Platja de la Móra, a les set de la tarda, amb l’Associació Mediambiental Sínia, com ha recordat un dels seus responsables, l’Hèctor Hernàndez.

Per participar a la xarxa de voluntariat per la tortuga babaua, cal contactar amb la xarxa de voluntariat que coordina l’Associació Mediambiental al Sínia a les platges de Tamarit, la Móra, Jovera i al Vinyet.

La tortuga babaua és una espècie en perill d'extinció i és important detectar els seus nius per tal de protegir-los. La temporada de posta, i quan es poden detectar els animals a les platges, comença al juny i s’allarga fins al setembre.
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de La Sínia
Social
Et recomanem
DM contra la violència de gènere: manifest i performance
23 de novembre a les 19:00h. a la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla i grup de teatre '+ A prop'
Presentació del Festival REC i projecció de "La mano invisible"
23 de novembre a les 20:00h. al casal La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link i Festival REC
Cinefòrum: "Tódalas mulleres que coñezo"
24 de novembre a les 19:00h. al casal La Violeta
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XV Baixada de Trastos
25 de novembre a les 11:00h. des de l'Ermita
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla