Notícies
Foto: Tarragona Film Office.
12 de juliol del 2018
Les 1es Jornades del paisatge donaran visibilitat a la marca Baix Gaià i posaran en valor el patrimoni local
Es fan aquest dissabte 14 de juliol a Altafulla i el 21 de juliol a Torredembarra
L’Ajuntament d’Altafulla organitza “El paisatge històric com a valor del territori”, les 1es Jornades del Paisatge del Baix Gaià, que es faran en dues sessions, aquest dissabte 14 de juliol a la sala de plens de l’Ajuntament d’Altafulla i el 21 de juliol a la sala Lluís d’Icart de Torredembarra.

Com ha explicat Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora dels Jocs Mediterranis i coordinadora de les 1es Jornades del Paisatge del Baix Gaià, l’objectiu és crear sensibilitat envers el patrimoni cultural, turístic i social del Baix Gaià.

A més, i tenint en compte que un dels objectius de la jornada és donar visibilitat a la marca Baix Gaià, els organitzadors han buscat la implicació de PimeComerç i la Taula de Comerç del Baix Gaià perquè hi col•laborin, com ha remarcat la coordinadora de l’esdeveniment, Maria Jesús Ortega, que considera que la subcomarca té un valor que cal donar a conèixer.

La jornada està dirigida a tots els públics, i per això s’ha creat un programa de divulgació amb un to didàctic , enfocat a l’administració local i també a tots els ciutadans interessats en el paisatge cultural del territori.

Hi prendran part especialistes acadèmics i agents locals i associacions de la subcomarca del Baix Gaià que donaran a conèixer el patrimoni d’aquest territori i les diferents realitats dels municipis de costa i interior que el formen.

Montse Castellarnau, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, obrirà la jornada a la sala de plens d’Altafulla el 14 de juliol a les 10 del matí, i tot seguit intervindrà Pere Sala i Martí, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya i Josep Maria Palet Martínez, investigador i sotsdirector de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

Després d’una pausa, a dos quarts de dotze prendrà la paraula el professor associat de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Burjachs, investigador també de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), un organisme adscrit a l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). La jornada la clourà Joan Anton Ventura, responsable de Institut d’Estudis Penedesencs.

La jornada del 14 de juliol, es complementarà amb una passejada etnogràfica per Altafulla i una visita guiada al Museu Etnogràfic d’Altafulla, a càrrec de Salvador Gatell, que es farà de dotze del migdia a dos quarts de dues.

Pel que fa al programa de la jornada que es farà a Torredembarra el 21 de juliol, es centrarà en els camins rurals, els marges de pedra seca i la divulgació del patrimoni.

Les jornades les organitza l’Ajuntament d’Altafulla i de Torredembarra i la Fundació Tarragona 2018 amb la col•laboració de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssic, l’IPHES, la URV, l’Observatori del Paisatge de Catalunya i l’Institut d’Estudis Penedesencs.
Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora
Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora
Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The Florida Project"
21 de setembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Caminada nocturna saludable
22 de setembre a les 20:00h. des de davant el Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert amb Alexis Alonso Quartet
23 de setembre a les 20:00h. a la sala de ball Dansclas
Organitza: Altafujazz i Dansclas
Cursa de transports
26 de setembre a les 08:30h. des de la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla