Notícies
Foto: Tarragona Film Office.
12 de juliol del 2018
Les 1es Jornades del paisatge donaran visibilitat a la marca Baix Gaià i posaran en valor el patrimoni local
Es fan aquest dissabte 14 de juliol a Altafulla i el 21 de juliol a Torredembarra
L’Ajuntament d’Altafulla organitza “El paisatge històric com a valor del territori”, les 1es Jornades del Paisatge del Baix Gaià, que es faran en dues sessions, aquest dissabte 14 de juliol a la sala de plens de l’Ajuntament d’Altafulla i el 21 de juliol a la sala Lluís d’Icart de Torredembarra.

Com ha explicat Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora dels Jocs Mediterranis i coordinadora de les 1es Jornades del Paisatge del Baix Gaià, l’objectiu és crear sensibilitat envers el patrimoni cultural, turístic i social del Baix Gaià.

A més, i tenint en compte que un dels objectius de la jornada és donar visibilitat a la marca Baix Gaià, els organitzadors han buscat la implicació de PimeComerç i la Taula de Comerç del Baix Gaià perquè hi col•laborin, com ha remarcat la coordinadora de l’esdeveniment, Maria Jesús Ortega, que considera que la subcomarca té un valor que cal donar a conèixer.

La jornada està dirigida a tots els públics, i per això s’ha creat un programa de divulgació amb un to didàctic , enfocat a l’administració local i també a tots els ciutadans interessats en el paisatge cultural del territori.

Hi prendran part especialistes acadèmics i agents locals i associacions de la subcomarca del Baix Gaià que donaran a conèixer el patrimoni d’aquest territori i les diferents realitats dels municipis de costa i interior que el formen.

Montse Castellarnau, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, obrirà la jornada a la sala de plens d’Altafulla el 14 de juliol a les 10 del matí, i tot seguit intervindrà Pere Sala i Martí, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya i Josep Maria Palet Martínez, investigador i sotsdirector de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

Després d’una pausa, a dos quarts de dotze prendrà la paraula el professor associat de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Burjachs, investigador també de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), un organisme adscrit a l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). La jornada la clourà Joan Anton Ventura, responsable de Institut d’Estudis Penedesencs.

La jornada del 14 de juliol, es complementarà amb una passejada etnogràfica per Altafulla i una visita guiada al Museu Etnogràfic d’Altafulla, a càrrec de Salvador Gatell, que es farà de dotze del migdia a dos quarts de dues.

Pel que fa al programa de la jornada que es farà a Torredembarra el 21 de juliol, es centrarà en els camins rurals, els marges de pedra seca i la divulgació del patrimoni.

Les jornades les organitza l’Ajuntament d’Altafulla i de Torredembarra i la Fundació Tarragona 2018 amb la col•laboració de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssic, l’IPHES, la URV, l’Observatori del Paisatge de Catalunya i l’Institut d’Estudis Penedesencs.
Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora
Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora
Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora
Social
Et recomanem
Conf. "Passat, present i futur de l'embassament del Catllar"
15 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec de Natàlia Fúnez, d'Ecologistes en Acció
Projecció de la pel·lícula "Matar a Jesús"
15 de febrer a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Conferència "Ajuda anglesa a la Guerra del Francès"
22 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec d'Adam Quigley, investigador
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de febrer a les 11 del matí des de davant del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com