Notícies
Foto: Artesans Altafulla.
08 d'agost del 2018
La 21a Fira d’Artesans d’Altafulla arriba, amb més ganes que mai, i ja ho té tot a punt a una setmana del seu inici
La mostra d’artesania i creació d’Altafulla torna del 16 al 19 d'agost a les eres del Castell amb un programa farcit d’actes i amb sabor a 20è aniversari
Els dies 16, 17, 18 i 19 d'agost Altafulla tornarà a ser l’aparador de l’artesania i de la creació del país, amb 120 parades d’artesania de qualitat a les eres del Castell.

El col•lectiu d’Artesans Altafulla ja ho té tot preparat per endegar els motors de la Fira d’Artesans d’Altafulla, amb més ganes que mai. L’edició de l’any passat, que havia de ser especial pel 20è aniversari de l’esdeveniment, es va portar a terme amb un clima marcat pels atemptats del 17 d’agost a Cambrils i Barcelona, i la tristor va emprendre a suspendre tota l’activitat paral•lela.

Aquesta 21a edició serà "especial i molt esperada", com ha assegurat el regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez.

També s’ha expressat en el mateix sentit Diego Spano, membre del Col•lectiu d’Artesans d’Altafulla i coordinador de la Fira d’Artesans, per qui aquesta 21a edició serà "com si fos un 20è aniversari".

Per això, a Altafulla i a tot el territori hi ha més ganes de fira que mai, i aquests dies el col•lectiu d’Artesans, que organitza la fira junt amb l’Ajuntament d’Altafulla, està repartint els programes de mà i enllestint els últims detalls per acollir l’esdeveniment de referència al territori de la creació artesana.

El programa d'activitats de la Fira d’Artesans celebra l’edició 21a amb una proposta atractiva, variada i per a tots els públics.

El número de parades es manté cada any, amb l’objectiu de “no saturar la fira”, com ha explicat el seu coordinador, Diego Spano. Enguany, però, se’n renoven un 30% de les 120 parades per mantenir la fira “ben viva i dinàmica”.

Pel que fa a la mostra d’oficis, enguany es podrà tornar a veure el ferrer, el fuster, la filadora, el pica-pedrer, la ceramista i, a més, enguany es dedicarà la fira a l’ofici del vidre, amb dos artesans que faran una demostració de vidre bufat durant els dies de la mostra.

Les entitats culturals locals tornaran a tenir un paper important durant els quatre dies i la música serà un dels plats forts, com és habitual. Una barreja de creació artesana i artística que fan de la Fira d’Altafulla un espai de creació, com ha destacat Diego Spano.

La Fira obrirà dijous, 16 d’agost, amb la rapsoda i actriu Joana Badia, amb contes per a petits i grans. Al vespre hi haurà un espectacle de clown i a la nit la cantautora vallenca Maria Jacobs passejarà la seva veu a la gespa del Castell.

El concert d’arpes Trio 114 Cordes i el grup Vintage Cover Band són les propostes de divendres. El grup Julivert, els Gegants d’Altafulla, la contacontes Pepi Miró i Jay Lem’on són altres dels protagonistes del programa cultural i musical de la fira.

Una cita estiuenca del tot consolidada que tothom coneix i visita cada any, com ha recordat el regidor de Turisme, Jaume Sànchez.

La Fira d’Artesans tornarà del 16 al 19 d’agost a les eres del Castell d’Altafulla, en horari de sis de la tarda a dotze de la nit. A més, com és tradicional, durant la Fira es faran visites guiades al Museu Etnogràfic, de 7 a 9 del vespre.
Diego Spano, coordinador de la Fira d'Artesans
Jaume Sánchez, regidor de Turisme i Comerç.
Diego Spano, coordinador de la Fira d'Artesans
Social
Et recomanem
Taller pràctic de defensa personal per a dones i joves
29 de març a les 17:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Tastets de natura: la bioconstrucció al biospa Essència
30 de març a les 11:00h. a l'Hort de la Sínia
Organitza: L'Hort de la Sínia
Visita guiada a la desembocadura del Gaià
31 de març a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Ruta: 'La Xoixeta. Tapes bruixes Altafulla'
Del divendres 29 de març al diumenge 14 d'abril
Més informació a www.altafulla.cat