Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla.
08 d'agost del 2018
La plaça de l’Església, plena a vessar, gaudeix dels clàssics en el 31è Festival Internacional de Música d’Altafulla
Aquest dimarts l’Arts Symphony Orquestra, sorgida del Liceu i l’OBC, ha interpretat Mozart i Haydn
La música clàssica i la contemporània tornen a alternar-se aquest mes d’agost a Altafulla, en el 31è Festival Internacional de Música, el FIM, que es celebra fins al 29 d’agost a la plaça de l’Església i que està portant al municipi un total de set concerts que combinen diferents estils musicals.

Després del concert de dissabte, amb el duo de guitarristes Miguel Ángel Sanz i Juan Santiago Canals, aquest dimarts ha estat una nit dedicada als clàssics, amb l’Arts Symphony Orquestra que ha actuat davant una plaça de l’Església plena de gom a gom i ha portat a escena obres musicals de Haydn, Mozart o Vanhal.

L’Arts Symphony Orquestra va néixer el 2014 com a iniciativa d’alguns membres de l’Orquetra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (l’OBC). Està formada per músics de dilatada i reconeguda experiència liderats per Cristian Chivu, en un projecte que cerca per damunt de tot l’excel•lència i l’alta qualitat de totes les seves interpretacions. L’Arts Symphony Orquestra ha participat en festivals reconeguts com el Festival dels Jardins de Pedralbes i tenen previst iniciar una gira amb el prestigiós flautista Claudi Arimany, director artístic del FIM.

Un concert, el d’aquest dimarts, que ha fet gaudir el públic altafullenc, com ha destacat Albert Sardà, codirector del FIM.

El Festival Internacional de Música continuarà aquest dissabte, 11 d’agost amb els instruments de vent, que ompliran l’escenari de la plaça de l’Església amb el Ventus Quintet.

La soprano Soledad Cardoso, acompanyada d’un grup de música de cambra, el prestigiós flautista Claudi Arimany, interpretarà Bach o Haendel el 14 d’agost. La música i el ball andalusos tindran el seu espai en el concert del 21 d’agost, amb la formació ”Passió Andalusa”.

El 31è Festival Internacional de Música d’Altafulla clourà el 29 d’agost amb el Friedrich Piano Trio que portarà a la plaça de l’Església “L’Herència del Romanticisme en la música de Cambra del segle XX”. Un programa de luxe que permet sentir música de qualitat durant les nits d’agost.

Amb la direcció artística del prestigiós flautista Claudi Arimany i el Mestre compositor Albert Sardà, el FIM ha apostat en aquesta 31a edició per posades en escena musicals de luxe. Música per a guitarra del segle XX, recitals de soprano i baríton, música de cambra, instruments de vent o música i ball d’arrel andalusa són algunes de les propostes per un festival que programa els clàssics i que manté una línia de distinció respecte altres festivals de música, com ha remarcat Albert Sardà.

Les entrades pels concerts es poden comprar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, a www.tarracoticket.cat, www.altafulla.cat, i a les pantalles tàctils Infotactile de la plaça del Pou i plaça dels Vents. El preu d’un concert és de 15 €; el pack de 4 concerts surt a 49 € i l’abonament pel festival, 65€. Els titulars del carnet jove tenen un 50% de descompte en les entrades.

La programació detallada es pot consultar al web www.fimaltafulla.cat
Albert Sardà, codirector FIM.
Albert Sardà, codirector FIM.
Albert Sardà, codirector FIM.
Social
Et recomanem
Contacontes 'El fantasma dels ulls blaus'
22 d'agost a les 18:00h. a la Bibliomar (parc de Voramar)
A càrrec d'Imma 'Goril·la'
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla