Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla.
08 d'agost del 2018
La plaça de l’Església, plena a vessar, gaudeix dels clàssics en el 31è Festival Internacional de Música d’Altafulla
Aquest dimarts l’Arts Symphony Orquestra, sorgida del Liceu i l’OBC, ha interpretat Mozart i Haydn
La música clàssica i la contemporània tornen a alternar-se aquest mes d’agost a Altafulla, en el 31è Festival Internacional de Música, el FIM, que es celebra fins al 29 d’agost a la plaça de l’Església i que està portant al municipi un total de set concerts que combinen diferents estils musicals.

Després del concert de dissabte, amb el duo de guitarristes Miguel Ángel Sanz i Juan Santiago Canals, aquest dimarts ha estat una nit dedicada als clàssics, amb l’Arts Symphony Orquestra que ha actuat davant una plaça de l’Església plena de gom a gom i ha portat a escena obres musicals de Haydn, Mozart o Vanhal.

L’Arts Symphony Orquestra va néixer el 2014 com a iniciativa d’alguns membres de l’Orquetra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (l’OBC). Està formada per músics de dilatada i reconeguda experiència liderats per Cristian Chivu, en un projecte que cerca per damunt de tot l’excel•lència i l’alta qualitat de totes les seves interpretacions. L’Arts Symphony Orquestra ha participat en festivals reconeguts com el Festival dels Jardins de Pedralbes i tenen previst iniciar una gira amb el prestigiós flautista Claudi Arimany, director artístic del FIM.

Un concert, el d’aquest dimarts, que ha fet gaudir el públic altafullenc, com ha destacat Albert Sardà, codirector del FIM.

El Festival Internacional de Música continuarà aquest dissabte, 11 d’agost amb els instruments de vent, que ompliran l’escenari de la plaça de l’Església amb el Ventus Quintet.

La soprano Soledad Cardoso, acompanyada d’un grup de música de cambra, el prestigiós flautista Claudi Arimany, interpretarà Bach o Haendel el 14 d’agost. La música i el ball andalusos tindran el seu espai en el concert del 21 d’agost, amb la formació ”Passió Andalusa”.

El 31è Festival Internacional de Música d’Altafulla clourà el 29 d’agost amb el Friedrich Piano Trio que portarà a la plaça de l’Església “L’Herència del Romanticisme en la música de Cambra del segle XX”. Un programa de luxe que permet sentir música de qualitat durant les nits d’agost.

Amb la direcció artística del prestigiós flautista Claudi Arimany i el Mestre compositor Albert Sardà, el FIM ha apostat en aquesta 31a edició per posades en escena musicals de luxe. Música per a guitarra del segle XX, recitals de soprano i baríton, música de cambra, instruments de vent o música i ball d’arrel andalusa són algunes de les propostes per un festival que programa els clàssics i que manté una línia de distinció respecte altres festivals de música, com ha remarcat Albert Sardà.

Les entrades pels concerts es poden comprar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, a www.tarracoticket.cat, www.altafulla.cat, i a les pantalles tàctils Infotactile de la plaça del Pou i plaça dels Vents. El preu d’un concert és de 15 €; el pack de 4 concerts surt a 49 € i l’abonament pel festival, 65€. Els titulars del carnet jove tenen un 50% de descompte en les entrades.

La programació detallada es pot consultar al web www.fimaltafulla.cat
Albert Sardà, codirector FIM.
Albert Sardà, codirector FIM.
Albert Sardà, codirector FIM.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The Florida Project"
21 de setembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Caminada nocturna saludable
22 de setembre a les 20:00h. des de davant el Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert amb Alexis Alonso Quartet
23 de setembre a les 20:00h. a la sala de ball Dansclas
Organitza: Altafujazz i Dansclas
Cursa de transports
26 de setembre a les 08:30h. des de la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla