Notícies
Foto: Policia Local d'Altafulla
09 d'agost del 2018
La Policia Local d’Altafulla assisteix un home de 81 anys que havia patit un cop de calor
Els efectius van avisar l’ambulància, que van traslladar-lo de seguida a l’Hospital de Joan XXIII de Tarragona
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va tancar dimarts al vespre l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el PROCICAT, per l’onada de calor que es va activar el passat dijous 2 d’agost.

L'episodi de calor va tancar-se amb un balanç de dos morts a Tarragona i dos a Barcelona. Dissabte, el dia en què les temperatures va repuntar, van assolir-se a la ciutat de Tarragona fins a 39, temperatures màximes de 9 graus més altes que fa dos anys.

Tot i haver-se tancat l’episodi d’onada de calor, aquest dimecres la Policia d’Altafulla va haver d’atendre un senyor gran que estava patint un cop de calor a la plaça del Pou d’Altafulla.

En un passeig rutinari pels carrers del nucli d’Altafulla, la parella de Policies Locals que feia el torn de tarda van detectar un home gran assentat en un pedrís a la plaça del Pou amb símptomes de no trobar-se bé. De seguida, van adonar-se que l’home, d’avançada edat, estava patint un cop de calor, van donar-li aigua i van avisar a l’ambulància, que va arribar tot seguit a la plaça i va traslladar l’home a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

L’home, de 81 anys, no és veí d’Altafulla, però hi té la segona residència al municipi. Fins al moment, no es coneix el seu estat de salut.

Tot i que l’episodi de calor s’ha donat per tancat amb la imminent arribada de les fortes pluges, des de l’Ajuntament d’Altafulla no abaixen la guàrdia i, com ha explicat Pere Gomès, alcalde accidental d’Altafulla, no es cansen de continuar difonent les recomanacions que fa Protecció Civil en el cas d’altes temperatures i de cara a altres episodis que poden donar-se durant la resta de l’estiu.

A més, aquest dijous al matí la Policia Local ha alertat que s’ha hissat la bandera vermella a la platja d’Altafulla a causa de les corrents marines provocades pel vent de Llevant i pel mar de fons.

El cos policial recorda que la bandera vermella prohibeix el bany per l’estat de la mar quan està molt agitat a causa del mar de fons i per les fortes onades. També recorden que cal seguir en tot moment els avisos dels socorristes de la platja d’Altafulla i també de Protecció Civil.
Pere Gomés, alcalde accidental d'Altafulla.
Social
Et recomanem
Taller pràctic de defensa personal per a dones i joves
29 de març a les 17:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Tastets de natura: la bioconstrucció al biospa Essència
30 de març a les 11:00h. a l'Hort de la Sínia
Organitza: L'Hort de la Sínia
Visita guiada a la desembocadura del Gaià
31 de març a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Ruta: 'La Xoixeta. Tapes bruixes Altafulla'
Del divendres 29 de març al diumenge 14 d'abril
Més informació a www.altafulla.cat