Notícies
Foto: Policia Local Torredembarra
09 d'agost del 2018
L'episodi de calor ha fet elevar fins a 28 graus la temperatura de l'aigua del mar a Altafulla
A la costa tarragonina, aquest darrers dies s’han assolit valors de gairebé 30 graus a l’aigua
L'onada de calor també s’ha fet notar a la mar. A Altafulla, l’Agència Catalana de l’Aigua fa la mesura de la temperatura de l’aigua, i ha registrat valors de fins a 28 graus aquest passat dissabte a la platja altafullenca.

Per la seva banda el Provita, l’empresa que fa el Salvament i assistència a la platja d’Altafulla, s’encarrega cada dia d’informar de les temperatures de l’aigua, uns valors que aquest dies han tocat sostre. La informació pot trobar-se a les casetes de salvament de la platja.

Al costat d’Altafulla, a Torredembarra, la Policia Local, ja fa 17 anys que va posar en servei una embarcació especial per mesurar la temperatura de l’aigua des del servei de platges. També es comprova l'estat del mar i es realitzen tasques de prevenció.

Des d'aquesta embarcació mesuren cada dia la temperatura de l'aigua, unes dades que es recullen en temps real. Aquest estiu han registrat la temperatura més alta dels últims 3 anys: 29 graus.

Les dades les recull la Policia Local de Torredembarra, que també comprova l'estat de la mar i porta a terme tasques de prevenció. Tot plegat, permet veure la situació global del mar, com ha explicat Jesús Molné, coordinador del servei de platges de Torredembarra.

Amb les noves tecnologies, la Policia de Torredembarra pot observar el relleu marí des d’una forma més precisa i conèixer més variables que quan mesurava la temperatura de l’aigua amb termòmetre convencional.
Jesús Molné, coordinador servei platges a Torredembarra.
Social
Et recomanem
31è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 29 d'agost a la plaça de l'Església d'Altafulla
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada dilluns i dijous a les 19:00h. des de davant el Castell
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme - 977 651 426
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Obert els dissabtes, de 18 a 20h; i els diumenges, d’11 a 13:30h
Xarxa de voluntariat i Ajuntament d'Altafulla
21a Fira d'Artesans d'Altafulla
Dies 16, 17, 18 i 19 d'agost, a la zona de les Eres
Organitza Col·lectiu d'Artesans i col·labora Ajuntament