Notícies
Foto: Protecció Civil.
09 d'agost del 2018
Protecció Civil activa l'Alerta del Pla Inuncat per pluges intenses aquest dijous a qualsevol punt del territori
A la tarda les pluges s’intensificaran i podran afectar qualsevol punt del litoral, també a Altafulla
Protecció Civil de la Generalitat ha informat aquest dijous a les 11 del matí que ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya, l’INUNCAT, per les pluges intenses que ja han començat a descarregar al Maresme.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que a partir d'aquest dijous pugui ploure a qualsevol punt del territori. A la tarda és quan més augmentarà la intensitat i al final del dia les tempestes més intenses es produiran entre el sud de la demarcació de Barcelona i el Camp de Tarragona.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra, i de ratxes fortes de vent. Es podrien superar els 40 l/m2 en 30 minuts i localment acumular-se més de 50 l/m2.
La previsió indica que a partir de la mitjanit d’aquest dijous finalitzi l’episodi de fortes pluges i els xàfecs es redueixin localment a algun punt de la costa sud.

Segons recomana Protecció Civil, abans que comencin les pluges és recomanable revisar la teulada i mantenir nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions. Cal preveure mesures de protecció en soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, i evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura.

Un cop comencin les pluges, és aconsellable no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.

Sobretot, cal extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana: augmentar la distància de seguretat, reduir la velocitat i, en cas de patir aiguaplaning, no frenar ni accelerar i moderar la velocitat.
Social
Et recomanem
31è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 29 d'agost a la plaça de l'Església d'Altafulla
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada dilluns i dijous a les 19:00h. des de davant el Castell
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme - 977 651 426
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Obert els dissabtes, de 18 a 20h; i els diumenges, d’11 a 13:30h
Xarxa de voluntariat i Ajuntament d'Altafulla
21a Fira d'Artesans d'Altafulla
Dies 16, 17, 18 i 19 d'agost, a la zona de les Eres
Organitza Col·lectiu d'Artesans i col·labora Ajuntament