Notícies
Foto: Protecció Civil.
09 d'agost del 2018
Protecció Civil activa l'Alerta del Pla Inuncat per pluges intenses aquest dijous a qualsevol punt del territori
A la tarda les pluges s’intensificaran i podran afectar qualsevol punt del litoral, també a Altafulla
Protecció Civil de la Generalitat ha informat aquest dijous a les 11 del matí que ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya, l’INUNCAT, per les pluges intenses que ja han començat a descarregar al Maresme.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que a partir d'aquest dijous pugui ploure a qualsevol punt del territori. A la tarda és quan més augmentarà la intensitat i al final del dia les tempestes més intenses es produiran entre el sud de la demarcació de Barcelona i el Camp de Tarragona.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra, i de ratxes fortes de vent. Es podrien superar els 40 l/m2 en 30 minuts i localment acumular-se més de 50 l/m2.
La previsió indica que a partir de la mitjanit d’aquest dijous finalitzi l’episodi de fortes pluges i els xàfecs es redueixin localment a algun punt de la costa sud.

Segons recomana Protecció Civil, abans que comencin les pluges és recomanable revisar la teulada i mantenir nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions. Cal preveure mesures de protecció en soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, i evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura.

Un cop comencin les pluges, és aconsellable no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.

Sobretot, cal extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana: augmentar la distància de seguretat, reduir la velocitat i, en cas de patir aiguaplaning, no frenar ni accelerar i moderar la velocitat.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Lucky"
18 de gener a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
27 de gener a les 08:30h. des de davant del Castell
Organitza: Ajuntament i Atletes d'Altafulla
La capsa dels contes
29 de gener a les 17:00h. a la Biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:00h. a 19:00h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla